24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

«Φρένο» στο ράλι της Wall Street, περιμένοντας νέα μάκρο

«Φρένο» στο ράλι της Wall Street, περιμένοντας νέα μάκρο

Ελαφρά χαμηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (25/3), με το ράλι που έφερε τις μετοχές των ΗΠΑ σε επίπεδα- ρεκόρ να κάνει ένα… διάλειμμα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 39.355,12 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,17% στις 5.224,60 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,17% στις 16.398,29 μονάδες.

Οι μετοχές της Intel οδηγούν την αγορά χαμηλότερα, με την εταιρεία ημιαγωγών να υποχωρεί 4% αφού οι Financial Times ανέφεραν ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Κίνα θα μπλοκάρουν τα τσιπ της Intel σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές.

Η μετοχή της United Airlines υποχωρεί επίσης κατά 6%, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι θα εντείνει τον έλεγχο στην αεροπορική εταιρεία μετά από μια σειρά περιστατικών ασφάλειας.

Η αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον πέμπτο διαδοχικό μήνα κερδών, με τους κύριους δείκτες να ανεβαίνουν σε νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 2,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones κέρδισε λίγο λιγότερο από 2% για την καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο, πλησιάζοντας το επίπεδο των 40.000 μονάδων. Ο Nasdaq από την πλευρά του έκανε άλμα περίπου 2,9% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Αυτά τα κέρδη τροφοδοτήθηκαν από τις τελευταίες παρατηρήσεις της Federal Reserve που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών για φέτος, καθώς και τον συνεχή ενθουσιασμό των επενδυτών για τις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το γενικότερο επενδυτικό κλίμα παραμένει πάνω από τον ιστορικό του μέσο όρο, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία Έρευνα για το κλίμα της Αμερικανικής Ένωσης Μεμονωμένων Επενδυτών, αντανακλώντας την επίμονη αισιοδοξία της αγοράς. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τον πιθανό αντίκτυπο ενός υπερβολικά παρατεταμένου ράλι και των υψηλότερων για μεγαλύτερο διάστημα επιτοκίων.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού από τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Φεβρουαρίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που κυκλοφορεί την Παρασκευή το πρωί. Η αντίδραση της αγοράς θα φανεί την επόμενη Δευτέρα, καθώς υπάρχει η αργία της Μεγάλης Παρασκευής.

#Wall_Street #ΗΠΑ #Dow_Jones #S&P_500 #Nasdaq

Related posts

Έβγαλαν αντίδραση οι ευρωαγορές παρά τον υψηλό πληθωρισμό

banks

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

banks

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

banks

Ριμπάουντ από τη χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς στη Wall

banks

Δεύτερη διαδοχική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks