25.2 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Χάγη: Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν την παραπομπή του Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Αρκετές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη την Τρίτη, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την ορκωμοσία ανάληψης των καθηκόντων του Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας την παραπομπή του Ρώσου προέδρου σε δίκη. 

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είχαν ταξιδέψει από τη Γερμανία συνοδεύοντας μια γιγάντια καρικατούρα που αναπαριστά τον Πούτιν με αίμα στα χέρια του να φορά μια ριγέ φόρμα φυλακής και μια μπάλα καταδίκου στην πλάτη, κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας και πλακάτ που έγραφαν “Ο Πούτιν στη Χάγη”.

“Πρέπει να εγείρουμε το αίσθημα για τα εγκλήματα του Πούτιν διεθνώς, πρέπει να λογοδοτήσει”, δήλωσε η Ντίνα Μούσινα, η οποία εργάζεται σε μια ΜΚΟ με έδρα το Βερολίνο που υποστηρίζει Ρώσους κρατούμενους.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων (μίλια) ανατολικά του Παλατιού της Ειρήνης, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν.

Τον Μάρτιο του 2023, το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης του Πούτιν και της Ρωσίδας Επιτρόπου για τα Παιδιά Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα τους οποίους κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία.

Η Ρωσία λέει ότι το ένταλμα κατά του Πούτιν είναι μια ανούσια προσπάθεια της Δύσης να λερώσει τη φήμη της Ρωσίας και αρνείται τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
 

Related posts

Στόλτενμπεργκ σε Bild: Ρωσικό προσωπικό απομακρύνθηκε από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ

banks

Μπάιντεν: “Ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι” θέλουν να προκαλέσουν δημοσιονομική παράλυση

banks

Η Β. Κορέα επιβεβαιώνει ότι εκτόξευσε “νέο τύπο” διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

banks

Η Ουκρανία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει “αρκετές δεκάδες” πιλότους για να πετούν F-16

banks

ΕΕ: Σοκ και αποτροπιασμός από τις αναφορές για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

banks

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία

banks