16.4 C
Athens
May 4, 2024
Image default
ECONOMY

Χρ . Σταϊκούρας: Ενισχύεται ο ρόλος της Ελλάδας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Τις  πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση  για την διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού, ασφαλούς, προσβάσιμου και οικονομικά προσιτού συστήματος μεταφορών για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, παρουσίασε στους ομολόγους του, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ ο  Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, έφερε ως παράδειγμα τον εκσυγχρονισμό τού στόλου των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, περιέγραψε τις δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε τις εθνικές προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αναβάθμιση της ανθεκτικότητας των εθνικών υποδομών, προκειμένου να αναδειχθεί και να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρα μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο Μεταφορών.

Επιπλέον, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευκαιρία να εξειδικεύσει τις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαδοχικές διμερείς συναντήσεις που είχε με την Ευρωπαία επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, και τον αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, όπως επίσης και με τον υπουργό Μεταφορών της Τσεχίας, Μάρτιν Κούπκα, τον Γάλλο υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Κλεμέντ Μπον, και με τον υπουργό Υποδομών της Πορτογαλίας, Ζοάο Γκαλάμπα.

Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συνόδευσε στις εργασίες του Συμβουλίου, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Related posts

ΥΠΟΙΚ: Οκτώ μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον σεισμό στις 30 Οκτωβρίου

banks

Αυξήθηκε 5,3% ο δείκτης μισθολογικού κόστους στο β΄τρίμηνο

banks

Επιβεβαιώνεται η θέληση της Κίνας για συνέχιση των επενδύσεων στην Ελλάδα

banks

«Πάω Μπροστά»: Πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

banks

Κρίσιμα ορόσημα για τους servicers το 2024

banks1

Το «στοίχημα» ανοίγματος της αγοράς και της ύφεσης

banks