24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Χ. Θεοχάρης στο Naftemporiki TV: Πρόστιμα από Απρίλη για μη διασύνδεση POS με ταμειακές

Για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, το χρονοδιάγραμμα αλλά και τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, μίλησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Σε ό,τι αφορά την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε την καθημερινή ενεργό του συμμετοχή -μαζί με το υπουργείο Οικονομικών- στο να γίνουν όλες οι συνεργασίες, οι συζητήσεις, οι έλεγχοι, αλλά και στο να δρομολογηθούν οι ενέργειες ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι δόθηκε τόσος ακριβώς χρόνος όσος χρειάζεται.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, είναι αποφασισμένο στις αρχές Απριλίου – δηλαδή με την λήξη της προθεσμίας του Μαρτίου- να επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί.

Όπως εξήγησε στις ίδιες κινήσεις θα προβούν απέναντι και σε όλους όσοι δεν κάνουν τις ενέργειες που θα έπρεπε να κάνουν μέσα στον Απρίλιο, τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση, αυτό το έργο είναι σημαντικό, Αυτοί που έχουν ήδη συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις τους δεν είναι διαφορετικοί επαγγελματίες, δεν ζουν σε άλλη χώρα».

«Περίπου πέντε χιλιάδες διασυνδέσεις την ημέρα πρέπει να γίνονται για να τελειώσουμε στην ώρα μας, ο μέχρι τώρα ρυθμός δεν είναι αρκετός για να προλάβουν όλοι μέχρι τέλος Απριλίου αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχει δικαιολογία».

Τέλος ο κ. Θεοχάρης ερωτηθείς για την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, απάντησε πως «αυτή την στιγμή δεν έχουν καν υποβληθεί οι δηλώσεις των εταιρειών για να μπορεί να συζητήσει κάποιος για τα υπερκέρδη. Επίσης ο τρόπος υπολογισμού της Κομισιόν λαμβάνει υπόψιν την προηγούμενη τριετία για να υπολογίσει εάν υπάρχουν υπερκέρδη ή όχι», εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι «τα κέρδη του 2023 θα συγκριθούν με τον μέσο όρο του 2022, 2021 και 2020, το οποίο 2022 είναι αυξημένο, άρα δεν είναι απαραίτητο ότι οι υπολογισμοί θα μας βγάλουν μεγάλα ποσά. Θυμίζω ότι διπλασιάσαμε την φορολογία των διυλιστηρίων. Είναι κάτι που θα το παρακολουθήσουμε, θα δούμε πως βγαίνουν τα στοιχεία και θα κάνουμε τις ασκήσεις μας».

Related posts

Market pass: Μέσα Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε καταβάλλονται τα ποσά

banks

ΕΣΑ: Ζητεί ρυθμίσεις οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία

banks

Πειρατεία σε πλοίο της Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη

banks

Στον τελικό του ομαδικού τραμπολίνο η Εθνική Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

banks

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα

banks

Δυσμενείς προοπτικές στην αγορά καυσίμων που συνεισφέρει 3,7 δισ. στα δημόσια έσοδα

banks