20.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η Ρωσία λέει ότι έπληξε βάση “ξένων μισθοφόρων” στη Ζαπορίζια

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έπληξαν τοποθεσία όπου βρίσκονταν “ξένοι μισθοφόροι” στην ουκρανική περιοχή της Ζαπορίζια, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι ρωσικός πύραυλος χτύπησε ξενοδοχείο χθες, Πέμπτη, το βράδυ με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή τους και 16 να τραυματιστούν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κτίριο που υπέστη καταστροφές ήταν το ξενοδοχείο Reikartz στο κέντρο της πόλης Ζαπορίζια στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

“Στην περιοχή της πόλης της Ζαπορίζια, χτυπήθηκε τοποθεσία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε επίσης σήμερα ότι “βελτίωσε” εκ νέου τις θέσεις του στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου η επίθεση των στρατευμάτων της Μόσχας ανάγκασε την προηγουμένη τις αρχές να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των αμάχων.

“Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης ‘Δύση’ συνέχισαν τις επιχειρήσεις επίθεσης σε μεγάλο μέτωπο και βελτίωσαν την κατάσταση σε τακτικό επίπεδο”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

-

Related posts

Ρωσία: Στο 8,5% τα επιτόκια, στην πρώτη αύξηση έπειτα από 16 μήνες

banks

ΗΠΑ – Ισραήλ – Γάζα: Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί έφυγαν από τη Γάζα, αλλά άλλοι παραμένουν εκεί

banks

Nότια Κορέα: Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση για τη διαρροή αμερικανικών εγγράφων

banks

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά στη διάρκεια γιορτής στη Βαλτιμόρη

banks

Ρωσία: Στη λίστα “τρομοκρατών και εξτρεμιστών” η σκηνοθέτιδα Ζένια Μπερκόβιτς και η θεατρική συγγραφέας Σβετλάνα Πετριτσούκ

banks

UNICEF: Πάνω από 8.000 παιδιά έχουν μολυνθεί από τη χολέρα μέχρι στιγμής φέτος στη ΛΔ Κονγκό

banks