23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Συστήνει στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο και σε όσους είναι εκεί να φύγουν

Σε σύσταση προς τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο λόγω των κινδύνων που έχουν σχέση με τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών προέβη σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Φόρεϊν Όφις ενθάρρυνε επίσης τους Βρετανούς υπηκόους στο Λίβανο να φύγουν τώρα “ενώ οι εμπορικές επιλογές παραμένουν διαθέσιμες”.

“Υπάρχουν συνεχείς ανταλλαγές όλμων, βολών πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές στον Νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ. Η ένταση είναι αυξημένη και η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί ραγδαία, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει ή να περιορίσει τους τρόπους εξόδου από τον Λίβανο”, ανέφερε το Φόρεϊν Όφις στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί υπήκοοι στον Λίβανο θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της Βρετανικής Πρεσβείας έχουν απομακρυνθεί προσωρινά.

Related posts

Κυρ. Πιερρακάκης: Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

banks

Γερμανία: Καμία παραίτηση ακόμη για τις ρωσικές υποκλοπές

banks

Ισπανία: Οι κάτοικοι της Μαδρίτης κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους καθώς αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές

banks

Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Νιάλα του Νότιου Νταρφούρ

banks

Ελβετία: Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στο ελβετικό κοινοβούλιο

banks

Σύλληψη εννέα σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον Ισημερινό κατόπιν έρευνας που ανακάλυψε ναρκωτικά και όπλα στα γραφεία τους

banks