17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
POLITICS

Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης στη 41η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου

Σήμερα, από τις εργασίες της 41ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα ενώνουμε τις φωνές μας για να μπει επιτέλους ένα τέλος στον κύκλο βίας κι αστάθειας που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή μας τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΄Ενωσης Δήμων Κύπρου, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε ότι η παρουσία της ΚΕΔΕ στη Γενική Συνέλευση επιβεβαιώνει την πολύ στενή συνεργασία των δύο αυτοδιοικητικών ενώσεων , που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας  τον κοινό στόχο για ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τη σταθερή προσήλωση στην προώθηση και υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ελλάδα και Κύπρος έχουμε βιώσει τον πόνο της προσφυγιάς»

Ειδική αναφορά έκανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή εκφράζοντας την ανησυχία για το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη πολεμική σύγκρουση, στο επίκεντρο της οποίας δυστυχώς βρίσκονται αθώοι άμαχοι πολίτες.

Συγκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Η Αυτοδιοίκηση Ελλάδος και Κύπρου, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα από οποιονδήποτε άλλον στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών, ασφαλώς και δεν μπορεί να μην ανησυχεί για το γεγονός πως στην ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη πολεμική σύγκρουση, στο επίκεντρο της οποίας δυστυχώς βρίσκονται αθώοι άμαχοι πολίτες.

Ελλάδα και Κύπρος έχουμε βιώσει τον πόνο της προσφυγιάς κι αναγνωρίζουμε αυτονόητα την ανάγκη για προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση στη σύγκρουση που βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες σε εξέλιξη, ο βίαιος εκτοπισμός χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους.

Οφείλουμε λοιπόν κι εμείς, ως ενώσεις Δήμων, να ενώσουμε τις φωνές μας με τη φωνή των δύο κυβερνήσεών μας που θεωρούν αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ελληνική Κυβέρνηση ήδη προωθεί μέσω της Αιγύπτου τη βοήθεια αυτή, ενώ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει παρουσιάσει το σχέδιο του για θαλάσσιο διάδρομο παροχής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εξίσου αυτονόητη θεωρώ πως πρέπει να είναι η στάση μας όσον αφορά την αυτονόητη αποδοχή του δικαιώματος στο κράτος του Ισραήλ για αυτοάμυνα, καθώς και η καταδίκη της τρομοκρατίας από τη Χαμάς».

Related posts

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας – «Κλειδώνει» το όνομα, πότε θα ανακοινωθεί

banks

Κασσελάκης από Κέρκυρα: Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά

banks1

Συμφωνία των Πρεσπών: Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Ζάεφ – Πότε θα έρθουν στη βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας

banks

Η Βουλή χρηματοδοτεί την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων του ’40 στο Καλπάκι

banks

Εκλογές: «Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα» – Ο Μητσοτάκης ζήτησε να του δώσουν μεγαλύτερη νίκη στις 25 Ιουνίου

banks

Ερντογάν: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση – Παρενοχλεί τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας»

banks1