28.2 C
Athens
May 20, 2024
Image default
POLITICS

ΠΑΣΟΚ για Βασιλικό: Πολύτιμη η παρακαταθήκη του – Θα μνημονεύεται για πάντα

«Με βαθύ σεβασμό αποχαιρετούμε τον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του σπουδαίου λογοτέχνη, αγωνιστή της Δημοκρατίας και ανθρώπου.

Όπως σημειώνει, ο Βασίλης Βασιλικός «άφησε μοναδικό στίγμα στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, με τα βιβλία του να μεταφράζονται σε 33 γλώσσες σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς με παγκόσμια αναγνώριση».

«Βαθιά δημοκράτης και ενεργός πολίτης, θα μνημονεύεται για πάντα»

«Τα έργα του διατρέχουν τη νεότερη ελληνική ιστορία και απέδωσαν τη συλλογική συνείδηση για κρίσιμα γεγονότα», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η ‘Τριλογία’, το ‘Ζ’ για τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτελούν λογοτεχνικά ορόσημα σε μια συγγραφική διαδρομή, που πλούτισε τον ελληνικό πολιτισμό».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο εκλιπών ήταν «βαθιά δημοκράτης και ενεργός πολίτης», ο οποίος αφήνει «μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων και θα μνημονεύεται για πάντα».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Βασίλη Βασιλικού.

Related posts

Μητσοτάκης για νέο Μουσείο Αιγών – «Σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»

banks1

Στέφανος Κασσελάκης: Η συνάντηση του με τον Πάολο Τζεντιλόνι

banks

Θεοδωρικάκος: Με την επιστολική ψήφο η Ελλάδα αγκαλιάζει τους απόδημους Έλληνες

banks1

Μητσοτάκης: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», είπε στη σύσκεψη για τη Μύκονο

banks1

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Π. Μαρινάκη: Ο χρόνος σας τελειώνει

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ εργαλειοποιεί την εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών

banks1