19.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Wall Street: Νέα άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ- «Καύσιμο» το ΑΕΠ

Wall Street: Νέα άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ- «Καύσιμο» το ΑΕΠ

Συνέχεια στο ξέφρενο ράλι των ιστορικών υψηλών δίνουν σήμερα (25/1) οι επενδυτές στη Wall Street, με τα νέα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ να παρέχουν στηρίγματα στο χρηματιστήριο.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 37.884,48 μονάδες, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,44% στις 4.890,13 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,42% στις 15.547,21 μονάδες. Σε περίπτωση που παραμείνει ως έχει η κατάσταση, ο S&P 500 και Nasdaq θα διευρύνουν το ανοδικό τους σερί για έκτη διαδοχική μέρα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο S&P 500 θα «σπάσει» το ιστορικό υψηλό του για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση. Κοντά στο ιστορικό υψηλό του παραμένει και ο Dow Jones, ο οποίος χρειάζεται πρώτα να ξεπεράσει το όριο των 38.000 μονάδων.

Η Tesla καταγράφει σήμερα «βουτιά» 10% μετά τη δημοσίευση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου και την προειδοποίηση για χαμηλότερη αύξηση του όγκου των οχημάτων για το 2024. Αντίθετα, η IBM «εκτοξεύεται» 8% καθώς η εταιρεία τεχνολογίας δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πάνω από το ένα πέμπτο των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet. Σχεδόν το 74% αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,3% το δ’ τρίμηνο. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τις εκτιμήσεις για 2% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανθεκτικότητα παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων. Σε άλλα μάκρο, ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 25.000 σε 214.000 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιανουαρίου.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #Tesla #Dow_Jones #Nasdaq #αμερικανική_οικονομία

Related posts

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών ελέω τραπεζών

banks

Wall Street: Στασιμότητα μπροστά στο κλείσιμο του «πράσινου» Ιουλίου

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Τέλος στο σερί του Nikkei

banks

Πτώση στη Wall Street με sell of στις περιφερειακές τράπεζες

banks

Η Wall Street επεκτείνει το ανοδικό της σερί

banks