21.1 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Η Wall Street επεκτείνει το ανοδικό της σερί

Η Wall Street επεκτείνει το ανοδικό της σερί

Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (30/8) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία να διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Προερχόμενοι από ένα τριήμερο κερδοφόρο σερί, οι δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική μέρα. Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,39% στις 34.987,33 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,43% στις 4.516,88 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 14.009,12 μονάδες.

Παρά την ανοδική πορεία τους, οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street παραμένουν σε τροχιά απωλειών για τον Αύγουστο με μόλις δύο ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Nasdaq Composite αναμένεται να κλείσει τον Αύγουστο κατά 2,8% χαμηλότερα, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν πτώση της τάξης του 2%.

Οι επενδυτές μελετούν τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες, καθώς η ADP ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Αυτό είναι πολύ κάτω από τον αναθεωρημένο αριθμό του Ιουλίου των 371.000. Επίσης, χάθηκε η εκτίμηση του Dow Jones για 200.000.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2023, χαμηλότερα από το 2,4% που είχε καταγραφεί στην πρώτη εκτίμηση. Ο δείκτης τιμών για τις ακαθάριστες εγχώριες αγορές αυξήθηκε κατά 1,7%, αναθεωρώντας προς τα κάτω κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες την αρχική εκτίμηση. Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) ανήλθε στο 2,5%, μια προς τα κάτω αναθεώρηση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες. Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών PCE σημείωσε πτώση 3,7%, μειωμένη κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Nasdaq
  • Dow Jones
  • θέσεις εργασίας
  • αμερικανική οικονομία

    Related posts

    Ενεργειακά στηρίγματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

    banks

    Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

    banks

    Στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχή μέρα οι ευρωαγορές

    banks

    Μικρή άνοδος στις αγορές της Ασίας- Άλμα για τον Nikkei

    banks

    Ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τα νέα για τα επιτόκια Fed-ΕΚΤ

    banks