Για ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών.

Οι μικροί παραγωγοί θα χάσουν την άδειά τους

Στην τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των παραγωγών συζήτησαν με την κα Γεννηματά σχετικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που προωθεί η κυβέρνηση και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο «δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους».

Μετά την τηλεδιάσκεψη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή. Νομοσχέδιο που διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων.

Θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο

»Και συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών. Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών ,το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του Υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους.

»Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.

»Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών
επαγγελματιών πωλητών».

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, και οι υπεύθυνοι της ΚΟ βουλευτές  Μ. Κατρίνης και Α. Πάνας.

Γράψτε το σχόλιό σας