22.4 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

“Άλμα” 70% για τις μετοχές της Evergrande την ώρα που η Country Garden απέφυγε τη χρεοκοπία

Ακόμα και 82% έφτασαν να κερδίζουν οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande, την Τετάρτη, πράγμα που έφερε κέρδη και στον στο δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Η μετοχή έκτοτε διόρθωσε, αλλά κινείται ακόμα με κέρδη κοντά στο 70%.

Ο τομέας των ακινήτων ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος στον δείκτη HSI, αλλά ο συνολικός δείκτης βρισκόταν ακόμα σε αρνητικό έδαφος, παρασυρμένος από μετοχές στους τομείς της Υγείας και της Βιομηχανίας.

Άλλες μετοχές όπως αυτές της Country Garden και της Logan Group σημείωσαν επίσης κέρδη, ως και 26% και 28% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Hang Seng Mainland Property Index σημείωσε κέρδη περίπου 4%.

Τα κέρδη καταγράφονται ως απότοκο της κίνησης της Country Garden, η οποία φέρεται να κατόρθωσε να πληρώσει 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές στα κουπόνια των ομολόγων την Τρίτη, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία. Οι πληρωμές των ομολόγων έπρεπε αρχικά να έχουν γίνει τον Αύγουστο, αλλά η Country Garden υπέβαλε τις πληρωμές λίγες ώρες πριν από τη λήξη μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών.

Ο τομέας ακινήτων της Κίνας έχει “μαραζώσει” από τότε που χρεοκόπησε η Evergrande το 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή τέθηκε εκ νέου σε διαπραγμάτευση και έκλεισε σχεδόν 80% χαμηλότερα στην πρώτη της συνεδρίαση σε 17 μήνες. Οι μετοχές της Evergrande έκλεισαν με τιμή  35 σεντ Χονγκ Κονγκ την Τρίτη.

Άλλες μετοχές ακινήτων έχουν επίσης καταγράψει “βουτιά” το περασμένο έτος εν μέσω φόβων μετάδοσης. Οι τιμές στις μετοχές της Country Garden έχουν υποχωρήσει 53% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ η Logan σημείωσε απώλειες 18%.

Την Τετάρτη, οι κρατικοί Securities Times της Κίνας δημοσίευσαν ένα σχόλιο που ζητά την άρση των “πολιτικών που περιορίζουν τις αγορές ακινήτων σε πόλεις εκτός από τις πιο καυτές πόλεις της πρώτης κατηγορίας” το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με μετάφραση του CNBC. Το σχόλιο υποστήριξε ότι “στην τρέχουσα κατάσταση όπου υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη σχέση ζήτησης – προσφοράς στην αγορά ακινήτων, δεν είναι πλέον σκόπιμο να διατηρηθούν περιοριστικές πολιτικές που είχαν εφαρμοστεί προηγουμένως για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας”. Το σχόλιο κατέληξε, επομένως, στο συμπέρασμα ότι υπάρχει “επείγουσα ανάγκη” να αυξηθεί η στήριξη της πολιτικής για την ενίσχυση των πωλήσεων, κάτι που θα απελευθερώσει τη ζήτηση που πλήττεται από αυτή την άκαμπτη στεγαστική πολιτική.

Related posts

Ουκρανία σε Κίνα: Δεν θα δεχθούμε καμία πρόταση για εκχώρηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

banks

Τσεχία: Η αστυνομία περιπολεί σε δημόσιους χώρους και πανεπιστημιακές διαλέξεις ματαιώθηκαν μετά το μακελειό

banks

ΗΠΑ: Απροσδόκητα μεγάλη μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο

banks

Μελόνι για Μεσανατολικό: “Πρέπει να εργαστούμε για μακροπρόθεσμη λύση, η οποία είναι ανάγκη να σχεδιαστεί τώρα”

banks

Μεσανατολικό: Ποιοι υπονομεύουν μια λύση δύο κρατών;

banks

Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν 7 άτομα ως ύποπτα ότι πωλούσαν πληροφορίες στην ισραηλινή Μοσάντ

banks