24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις ευρωαγορές, παρά τις λιγοστές πιθανότητες μείωσης επιτοκίων

Άνοδος στις ευρωαγορές, παρά τις λιγοστές πιθανότητες μείωσης επιτοκίων

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη (7/2), παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων.

Οι μετοχές τροφίμων και ποτών καταγράφουν άνοδο 0,7%, ενώ το λιανικό εμπόριο υποχωρεί κατά 0,1%.

Οι αμφιβολίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων έχουν επανέλθει, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επενδυτές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο από το αναμενόμενο για μια στροφή της κεντρικής τράπεζας.

Ο Πάουελ επανέλαβε επίσης την Κυριακή ότι χρειάζονται περισσότερα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό προτού μειωθούν τα επιτόκια. Τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή “60 Minutes” οδήγησαν επίσης πολλούς να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξουν λιγότερες μειώσεις φέτος από ό,τι κάποιοι ήλπιζαν.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες την Τετάρτη, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα εταιρικά κέρδη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1% στις πρώτες συναλλαγές, με τους περισσότερους τομείς να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,14% στις 17.010,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 «κερδίζει» 0,03% στις 7.645,70 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατεβαίνει 0,14% στις 7.673,19 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,76% στις 74.912 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,27% στις 9.963,69 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,60% στις 6.294,98 μονάδες.

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #επιτόκια #Πτώση #δείκτες #μετοχές #Ομοσπονδιακή_Τράπεζα_των_ΗΠΑ #Πάουελ

Related posts

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με… αμερικανική βοήθεια

banks

Δεν άντεξε τις πιέσεις των μακροοικονομικών στοιχείων η Wall Street

banks

Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

banks

Βαρίδι οι τράπεζες στη Wall Street

banks

Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Ασία: Η Κίνα ηγείται των κερδών-Σε υψηλό διετίας η Αυστραλία

banks