18.8 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την Δευτέρα (11/3), ξεκινώντας τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης αναμένοντας σημαντικές αναφορές για τον πληθωρισμό από τις οικονομίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,35% στις 501.48 μονάδες. 

Παράλληλα, οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 2,1%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών πρόσθεσαν 0,3%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε, κατά 0,05% στις 17,755.45 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε 0,13% υψηλότερα, στις 7,669.23 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,10% στις 8,019.73 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 10,325.70 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB είχε απώλειες 0,32% στις 32,780.00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI «κέρδισε» 0,5%, κλείνοντας στις 6,158.39 μονάδες.

Να σημειωθεί πως, οι μετοχές της αυστριακής Raiffeisen Bank έκλεισαν 7,4% χαμηλότερα εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με τη Ρωσία.
 
Ταυτόχρονα, η μετοχή της βρετανικής Currys, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα Κωτσόβολος, βούτηξε 5,63% καθώς η Elliott Investment Management απέσυρε το ενδιαφέρον της για μια πιθανή εξαγορά της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια προσφορά από την κινεζική JD.com.

Νωρίτερα, οι μετοχές της Ιαπωνίας ηγήθηκαν των απωλειών στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, αφού η χώρα απέτρεψε μια τεχνική ύφεση, ανοίγοντας το δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική της τράπεζα, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τους αριθμούς πληθωρισμού της Κίνας.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στις πρώτες συναλλαγές της Δευτέρας και ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έκλεισε τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Οκτώβριο.

#ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #μετοχές

Related posts

Στα «κόκκινα» οι… λειψές ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για τον Dow Jones από το 1987

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

banks

Ήπια πτώση στο άνοιγμα των ευρωαγορών, επιφυλακτικοί οι επενδυτές

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- SVB και επιτόκια στο επίκεντρο

banks

Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

banks