20.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Έλον Μασκ: Μέσω Starlink το internet μετά το μπλακάουτ στις επικοινωνίες στη Γάζα

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών της Starlink “θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα”.

Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση στο X, την πλατφόρμα που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Twitter, σε απάντηση της δήλωσης της Αμερικανίδας βουλευτή Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ ότι η διακοπή των επικοινωνιών στη Γάζα είναι “απαράδεκτη”.

Cutting off all communication to a population of 2.2 million is unacceptable. Journalists, medical professionals, humanitarian efforts, and innocents are all endangered.

I do not know how such an act can be defended. The United States has historically denounced this practice. https://t.co/L9iV7TSs2u

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) October 27, 2023

Οι οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσαν νωρίτερα ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις ομάδες τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η Starlink, που λειτουργεί από την εταιρεία SpaceX, η οποία ανήκει στον Μασκ, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης του Twitter, το οποίο μετονόμασε σε Χ. Η πλατφόρμα δέχεται κριτική ότι έχει γίνει αναξιόπιστη και προωθεί ενεργά fake news. Πάντως, η CEO της Λίντα Γιακαρίνο δήλωσε ότι η πλατφόρμα έχει αφαιρέσει εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς και έχει αφαιρέσει ή τοποθετήσει επισήμανση σε χιλιάδες αποσπάσματα μετά τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ.

Related posts

O ΟΗΕ ζητεί την άμεση απελευθέρωση των ομήρων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

banks

Γάζα: Τουλάχιστον 30.878 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

banks

“Υπερβαίνοντας διαχωρισμούς” στο μεγάλο ραντεβού των ΜΜΕ

banks

Μελόνι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε βηματισμό στο μεταναστευτικό

banks

ΥΠΕΘΑ Ισραήλ: Αν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος θα διαλυθεί η κυβέρνηση

banks

Εισαγγελική έρευνα στην Κόστα Ρίκα για εκατομμύρια που “χάθηκαν” σε τράπεζα

banks