15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια άνοδος στη Wall Street- Προσπάθειες ανάκτησης του θετικού momentum

Ήπια άνοδος στη Wall Street- Προσπάθειες ανάκτησης του θετικού momentum

Μικρές μεταβολές σημειώνονται στη σημερινή (15/2) συνεδρίαση της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να έχουν μικτά πρόσημα.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,42% στις 38.587,17 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 5.009,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει απώλειες 0,22% στις 15.823,81 μονάδες.

Η Wall Street αγωνίζεται ακόμα να ανακάμψει από το μεγάλο sell-off της Τρίτης. Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις περιόρισαν το καλό κλίμα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τελικά εμφανίζονται ρωγμές στην αμερικανική οικονομία.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, όμως δεν κατάφεραν να διαγράψουν όλες τις απώλειες από το sell-off της Τρίτης, το οποίο προήλθε από την ανακοίνωση της έκθεσης για τον πληθωρισμό. Ο S&P 500 κατέκτησε εκ νέου το επίπεδο των 5.000 μονάδων, κλείνοντας ελαφρώς πάνω από αυτό. Πλέον, οι επενδυτές σταθμίζουν το κατά πόσον η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να εκτροχιάσει την οικονομία, η οποία συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά.

Οι επενδυτές έλαβαν άλλη μια ενημέρωση για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας την Πέμπτη, με τις λιανικές πωλήσεις του Ιανουαρίου να σημειώνουν βουτιά 0,8%, πολύ μεγαλύτερη από την πτώση 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Αυτό προκάλεσε κάποια ανησυχία σχετικά με την αντοχή του αμερικανού καταναλωτή, υπό το βάρος του επίμονου πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων, και έστειλε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων προς τα κάτω.

Η περίοδος ανακοινώσεων κερδών συνεχίζει να παρουσιάζει μια θολή εικόνα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Η Tripadvisor σημείωσε άλμα 6.04% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Cisco σημείωσαν πτώση 2,72% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε απολύσεις και αδύναμες προβλέψεις για τις πωλήσεις.

#Wall_Street #ΗΠΙΑ_ΑΝΟΔΟΣ

Related posts

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του β’ εξαμήνου

banks

Double trouble στις ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με κινεζική… κατρακύλα

banks

Ευρωαγορές: «Πράσινοι» δείκτες, με τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών στο προσκήνιο

banks

Wall Street: Έφερε rebound η απασχόληση-Κέρδισε 300 μονάδες ο Dow Jones

banks