23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποθαρρυνθεί η Τεχεράνη να συλλαμβάνει πετρελαιοφόρα

Περισσότεροι από 3.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί έφθασαν στην Ερυθρά Θάλασσα με δύο πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο μιας νέας ανάπτυξης με στόχο να αποθαρρυνθεί το Ιράν να συλλαμβάνει πετρελαιοφόρα, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφθασαν με τα πολεμικά πλοία USS Bataan και USS Carter Hall, τα οποία θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του Πέμπτου Στόλου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανάπτυξη αυτή είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

“Οι μονάδες αυτές προσθέτουν σημαντική ευελιξία και σημαντική επιχειρησιακή ικανότητα την ώρα που προσπαθούμε (…) να αποτρέψουμε τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες και να εξουδετερώσουμε τις περιφερειακές εντάσεις που προκαλούνται από την παρενόχληση και τις συλλήψεις εμπορικών πλοίων από το Ιράν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου, ο αντιπλοίαρχος Τιμ Χόκινς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ενισχύουν τις δυνάμεις τους που επιχειρούν στην περιοχή, είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο την ανάπτυξη ενός πολεμικού πλοίου και μαχητικών αεροπλάνων F-35 και F-16.

Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να αναπτύξει στρατιώτες πάνω στα εμπορικά πετρελαιοφόρα που διαπλέουν τον Κόλπο, με την ελπίδα να αποτρέψει το Ιράν να συλλαμβάνει αυτά τα πλοία.

“Με τις ενέργειες αυτές, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να εξασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να αποτρέψουν τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, τα δύο τελευταία χρόνια το Ιράν έχει συλλάβει ή έχει αποπειραθεί να καταλάβει σχεδόν 20 πλοία με διεθνή σημαία στην περιοχή αυτή.

Related posts

Ρωσία: Απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς κατά της προφυλάκισής του

banks

Ισπανία-εκλογές: Προς νίκη Κεντροδεξιάς επί των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

banks

Ουκρανία: Kατέρριψε 26 από τα 38 ρωσικά drones που επιτέθηκαν τη νύχτα

banks

ΟΗΕ: Από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Γάζα

banks

ΠΟΥ: Ανησυχούν οι ειδικοί ενόψει της χειμερινής περιόδου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

banks

Ελληνοτουρκικά: Τα διλήμματα του Ερντογάν

banks