18.9 C
Athens
April 30, 2024
Image default
ECONOMY

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Αδ. Γεωργιάδη – ΓΣΕΒΕΕ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, καθώς και τα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά την Παρασκευή.

Στην ατζέντα βρέθηκαν επίσης το νέο πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία καθώς και θέματα που αφορούν στον κλάδο της εστίασης.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, ειδικά για το θέμα της ψηφιακής κάρτας εργασίας, συζητήθηκαν επικείμενες αλλαγές με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου εφαρμογής της, με προσαρμογές που θα ανταποκρίνονται στη φύση των επιχειρήσεων κατά κλάδο, αλλά και το μικρό μέγεθος των περισσότερων επιχειρήσεων στη χώρα.

Για τα θέματα της αναβάθμισης και επανακατάρτισης η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι έχει υποβάλει υπόμνημα από τις 25 Ιουλίου 2023 στο υπουργείο αναφορικά με την ανάγκη ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με απώτερο ζητούμενο να σταματήσει να είναι ευάλωτη στις αλλαγές των εργασιακών περιεχομένων.

Στη συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη, όπως τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, «επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη συμπερίληψης των δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών στις ειδικότητες του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας στις δράσεις συγχρηματοδοτούμενης κατάρτισης, καθώς οι επαγγελματίες, τεχνίτες και τεχνικοί που διατηρούν τη δική τους επιχείρηση και δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά έχουν στερηθεί των ευκαιριών επιδοτούμενης κατάρτισης από το 2015, με συνέπεια το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων να μεγαλώνει».

Related posts

«Χρυσός» ο χαλκός από την ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης

banks

«Αυτοψία» Ντερ Λάιεν στην Ελλάδα για την επίδραση του NextGenerationEU

banks

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλη Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις από το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης

banks

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο πληθωρισμός: Καίνε τα τρόφιμα

banks

Χρ. Γιαννούλης: «Ο κ. Χατζηδάκης έχει στατιστικά γι΄αυτό που βιώνει ο κόσμος έξω;»

banks

Στις αγορές βγαίνει αύριο το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετους

banks