24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

Ανοδικά κινείται στη σημερινή (22/4) συνεδρίαση η Wall Street, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή υποχωρούν.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,17% στις 38.052,78 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,55% στις 4.994,68 μονάδες και ο Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 0,86% στις 15.414,67 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν κατά 3,05% και 5,52%, αντίστοιχα, κλείνοντας ένα 6ήμερο σερί απωλειών. Ο Nasdaq, την Παρασκευή, έχασε 2%, καθώς η Nvidia έκανε βουτιά 10%, οδηγώντας τις απώλειες των Big Tech.

Οι σημερινές κινήσεις έρχονται εν όψει μιας «σημαντικής» εβδομάδας, όσον αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται οι Magnificent Seven.

«Αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική για τις αγορές, καθώς πολλά μέλη των Magnificent 7 ανακοινώνουν αποτελέσματα, ενώ την Παρασκευή δημοσιεύονται τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Jeremy Straub, CEO και επικεφαλής επενδύσεων, στην Coastal Wealth. Τα κέρδη της τεχνολογίας και η μέτρηση του πληθωρισμού (PCE) θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία έχει χάσει περίπου 5% από το υψηλό του Μαρτίου.

Η Tesla, η Meta Platforms, η American Airlines, η Microsoft και η Alphabet δημοσιεύουν τις εκθέσεις αποτελεσμάτων τους εντός της εβδομάδας. Η Tesla μετά το καμπανάκι της Τρίτης, η Meta, την Τετάρτη, ενώ η Apple, η Intel και η Microsoft ανακοινώνουν αποτελέσματα την Πέμπτη.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται και κάποιες ακόμα «μεγάλες» ειδήσεις, καθώς την Πέμπτη ανακοινώνεται το ΑΕΠ και την Παρασκευή δημοσιεύεται μία βασική μέτρηση του πληθωρισμού, ο δείκτης PCE του Μαρτίου.

Η Fed συνεδριάζει στις 30 Απριλίου-1 Μαΐου, με τους αξιωματούχους να βρίσκονται σε περίοδο ηρεμίας πριν από τη συνεδρίαση.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #ανάκαμψη

Related posts

Κέρδη με «άρωμα» Brexit στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Sell off στη Wall Street-«Στα ύψη» οι αποδόσεις των ομολόγων

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Οριακή πτώση για τον Dow

banks

BofA: Οι αναλυτές προβλέπουν διόρθωση για τον S&P 500

banks

Η Wall Street προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις back-to-back απώλειες

banks

Δείχνουν να… συνέρχονται οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks