18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Οριακή πτώση για τον Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Οριακή πτώση για τον Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης (9/4) στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αγωνίστηκαν να ανακτήσουν κάποια θετική δυναμική ενόψει της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, με οριακές απώλειες 0,02% στις  38.883,67 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 5.210,14 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 16.306,64 μονάδες.

Η Nvidia έχασε 2,04%, ενώ Meta και Netflix κατέγραψαν απώλειες 0,45% και 1,68% αντίστοιχα.

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι, για τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,3%, σε μηνιαία βάση.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα στοιχεία, καθώς αναζητούν ενδείξεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Αυτήν τη στιγμή, οι πιθανότητες είναι περίπου 50-50.

Αυτήν την εβδομάδα κυριαρχεί μία ανησυχία στην αγορά σχετικά με τη δέσμευση της Fed για μείωση των επιτοκίων εντός του 2024, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, μία ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του ΔΤΚ μπορεί να πυροδοτήσει νέα διόρθωση. Αμερικανοί αναλυτές τονίζουν, επίσης, πως το sell-off της Τρίτης ενδέχεται να αποτελεί μία εποχιακή αντίδραση, πριν από την ημέρα της φορολογίας, καθώς πολύς κόσμος, κάθε χρόνο, πουλά περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσει τους φόρους του.

Δεύτερη μέρα απωλειών για το πετρέλαιο 

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε το πετρέλαιο και την Τρίτη (9/4), καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή.

Το συμβόλαιο για το αμερικανικό WTI υποχώρησε κατά 1,4%, κλείνοντας στα 85,23 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent, σημείωσε απώλειες 1,1% στα 89,42 δολάρια το βαρέλι. 

#Wall_Street #nyse #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ #πληθωρισμός

Related posts

Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα πρακτικά

banks

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

banks

Η Wall Street παρέσυρε σε σοβαρές απώλειες τις ασιατικές αγορές

banks

Τρίτη μέρα απωλειών στη Wall Street- Στο προσκήνιο η Nvidia

banks

Δεύτερη σερί αρνητική συνεδρίαση στις Ευρωαγορές

banks

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks