21.3 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Αναγνωστοπούλου: Ήρθε, είδε και απήλθε ο Μπλίνκεν, ουδέν νεώτερον

Σχόλιο για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στα Χανιά και τη σύναντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως τόνισε, «ήρθε ο κ. Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ελλάδα. Ήρθε ουσιαστικά μια «ιδιωτική επίσκεψη», στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη στον «κόλπο της Σούδας που επιβεβαιώνει την εταιρική μας σχέση» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

«Απλά επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην καλύτερη φάση των σχέσεών τους»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «ειδήσεις δεν έχουν βγει μέχρι τώρα που να μας διαφωτίζουν για κάτι, πχ για τα της Μέσης Ανατολής σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση».

Η Σία Αναγνωστοπούλου

«Δεν ξέρω όμως τι σημαίνει για τη χώρα»

Η Σία Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως «αυτού του τύπου όμως η «ιδιωτική εξωτερική πολιτική», που συνηθίζεται από την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν μου μοιάζει ιδιαίτερα εποικοδομητική για τη χώρα. Αυτό το άνετο, το προσωπικό, το ζεστό κλίμα κλπ, που αποπνέει μια επίσημη συνάντηση σε ιδιωτικό παρ’ολα αυτά χώρο, έχει επικοινωνιακό βάρος για τον οικοδεσπότη (κ. Μητσοτάκη), δεν ξέρω όμως τι σημαίνει για τη χώρα».

Τέλος, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι «ήρθε, είδε και απήλθε λοιπόν ο κ. Μπλίνκεν. Απλά επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην καλύτερη φάση των σχέσεών τους. Ουδέν νεώτερον, τουλάχιστον ως είδηση δημοσιοποιημένη».

Related posts

Αλήθειες και μύθοι για το Κόσοβο

banks

Κασσελάκης: «Είμαι περήφανος για το όνομα, δεν θέλω να αλλάξει – Δίνω φωνή στα μέλη»

banks1

Χαμός στα Σκόπια: Γιόρτασαν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας τους με πτήσεις ελληνικών F-16

banks

Περήφανος ο Μητσοτάκης για τη νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο που δεν στήριξαν 51 βουλευτές του

banks

Υπουργικό Συμβούλιο – Καθιερώνεται ανώτατο ετήσιο όριο προσλήψεων συμβασιούχων – Τι αλλάζει με τις ΜΚΟ

banks

ΔΕΗ – Επίθεση ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

banks