23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων της Brenntag εν μέσω αιτημάτων για την διάσπασή της

Η γερμανική εταιρεία εμπορίας χημικών προϊόντων, Brenntag, δήλωσε την Τρίτη ότι θα αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της σε δύο ανεξάρτητα τμήματα από το 2024, καθώς αντιμετωπίζει πιέσεις από ακτιβιστές επενδυτές για να διαχωρίσει την εταιρεία.

Οι μετοχές του ομίλου σημείωναν πτώση 1,6% σήμερα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια συγκρατημένη αντίδραση της τιμής της μετοχής αφού δεν ανακοινώθηκε κάποιος σαφής διαχωρισμός.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης, ο βραχίονας εξειδικευμένων προϊόντων της Brenntag, μια επιχείρηση χονδρικής πώλησης χημικών προϊόντων, και η επιχείρηση ειδών βασικής χρήσης, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε βιομηχανίες όπως η βιομηχανία των τροφίμων και των οικιακών προϊόντων, θα έχουν η καθεμία τη δική της νομική δομή και ηγεσία.

Η Brenntag δήλωσε πριν από την εκδήλωση της Capital Markets Day ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα δώσουν στην εταιρεία περισσότερες επιλογές και θα την καταστήσουν έτοιμη για τα επόμενα στρατηγικά βήματα έως το 2026, αλλά δεν διευκρίνισε ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα βήματα.

“Η διάσπαση μεταξύ των δύο τμημάτων είναι μια επιλογή, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες λύσεις”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Kohlpaintner κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η διοίκηση της Brenntag έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις για το διαχωρισμό των επιχειρήσεών της και την απόσχιση της μονάδας ειδικών προϊόντων από ακτιβιστές επενδυτές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο διαχωρισμός θα ενίσχυε τις μετοχές της εταιρείας.

“Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας παράγοντας που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την αγορά των μετοχών, εκτός εάν η Brenntag ανακοινώσει έναν σαφή διαχωρισμό των δύο τμημάτων πριν από το 2026”, δήλωσε ο αναλυτής της Alster, Thomas Wissler.

Η Brenntag συγκαταλέγεται στις τελευταίες από μια σειρά γνωστών και παλαιών γερμανικών εταιρειών, όπως η Bayer και η Thyssenkrupp, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί από ακτιβιστές επενδυτές για να εκποιήσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να βελτιώσουν την κερδοφορία τους.

Related posts

Ιταλία: Μεγάλη μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο

banks

Αισιοδοξία Τζεντιλόνι για συμφωνία στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων πριν το τέλος του 2023

banks

Ρωσία: Περιφερειακές εκλογές στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη

banks

Τουρκία: Ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στο 47,83% τον Ιούλιο

banks

Μαρόκο: Τέσσερις Γάλλοι σκοτώθηκαν από τον σεισμό

banks

Ισραήλ: Όντως πλήξαμε ασθενοφόρο – Μετέφερε μαχητές της Χαμάς

banks