17.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα (22/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ανακάμπτοντας από τις έντονες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων προβλέψεων ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δεν θα επιδεινωθεί, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο.

Η κατάρρευση των τεχνολογικών μετοχών φάνηκε επίσης να έχει κάνει τον κύκλο της καθώς ο κλάδος, ειδικά οι κατασκευαστές τσιπ, κατέγραψαν μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημειώνουν επίσης άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές, με τη Wall Street να ετοιμάζεται για rebound μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας.

Ανοδικά κινούνται οι κινεζικές μετοχές με ώθηση από το επιτόκιο δανεισμού που παρέμεινε σταθερό. Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί δείκτες ήταν από τους λίγους που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, καθώς η προοπτική περισσότερων υποστηρικτικών μέτρων από το Πεκίνο ενίσχυσε το κλίμα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κράτησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο δανεισμού, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς είχε ως στόχο να διατηρήσει τις νομισματικές συνθήκες όσο το δυνατόν πιο χαλαρές προκειμένου να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Περαιτέρω μειώσεις στο αρχικό επιτόκιο ενδέχεται να υπάρξουν αργότερα φέτος, δεδομένου ότι το Πεκίνο χρειάζεται ακόμη να αυξήσει τον ρυθμό των μέτρων τόνωσης για τη στήριξη της οικονομίας.

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασαν και οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές, καθώς η στασιμότητα στις εξελίξεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ βοηθά στην σταδιακή βελτίωση του κλίματος. Οι περισσότεροι δείκτες προέρχονται από ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες, με τον Nikkei να έχει χάσει 4%, τον ASX/200 2,8% και τον KOSPI 3,4%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 37.459,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κέρδισε 0,98% στις 7.641,20 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,40% στις 3.052,92 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 9.262,46 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο KOSPI στη Νότια Κορέα καταγράφει «άλμα» 1,32% στις 2.626,10 μονάδες και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται υψηλότερα κατά 1,82% στις 16.520 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον Dow Jones

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

banks

Με κέρδη και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος στις ευρωαγορές

banks

Κέρδη στο… περίμενε στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- Σε χαμηλό 5ετίας η SBB

banks

Επιφυλακτικότητα ενόψει μάκρο στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks