19.5 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Με κέρδη και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος στις ευρωαγορές

Με κέρδη και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος στις ευρωαγορές

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη (30/11) οι ευρωαγορές, ολοκληρώνοντας τον Νοέμβριο με σημαντικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,54% στις 461.60 μονάδες, σημειώνοντας υψηλό 10 εβδομάδων και ανεβάζοντας τα μηνιαία κέρδη του δείκτη στο 5,87%, την καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει από τον Ιανουάριο

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 16,215.43 μονάδες, κλείνοντας σε υψηλό τεσσάρων μηνών, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,59% στις 7,310.77 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,04% στις 10,058.20 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 29,737.38 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε επίσης ανοδικά, κλείνοντας με κέρδη 0,41% στις 7,453.75 μονάδες.

Οι επενδυτές επηρεάστηκαν θετικά από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και το κλίμα στην αγορά έχει ενισχυθεί από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων το επόμενο έτος, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, διαμορφώθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο, χαμηλότερα από το 2,7%, που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και μειωμένος από την ένδειξη του Οκτωβρίου (2,9%).

Τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο γαλλικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 3,4% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, από την ανάγνωση του Οκτωβρίου που ήταν 4%. Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου για τη Γαλλία, που δημοσιεύθηκαν επίσης την Πέμπτη, αντανακλούσαν μείωση 0,1%.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν μία τελευταία άνοδο 1%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, οι οποίες προβλέπεται να περιλαμβάνουν ανακοινώσεις μείωσης της παραγωγής από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΚΛΕΙΣΙΜΟ_ΜΗΝΑ #κέρδη #Άνοδος

Related posts

Στα «κόκκινα» οι… λειψές ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στους «μετασεισμούς» της SVB

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Πτώση για τον Nasdaq

banks

Ικανοποίηση στις ασιατικές αγορές από τις αποφάσεις της Fed

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Στο επίκεντρο τα επιτόκια

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

banks