21.4 C
Athens
May 21, 2024
Image default
POLITICS

Αύριο τα μέτρα για την οπαδική βία – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Σκληρά μέτρα είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στη χώρα, που βρίσκεται σε όξυνση το τελευταίο διάστημα.

Η σημερινή ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προϊδεάζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την οπαδική βία εφαρμόζοντας ένα νέο πακέτο πιο σκληρών μέτρων.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα εφαρμοστούν

Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, παρουσία των υπουργών Γιάννη Οικονόμου, Γιώργου Φλωρίδη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρου Παπασταύρου, Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, ήταν το αίτημα της αστυνομίας να αποσυρθεί από τις αθλητικές διοργανώσεις.

Είναι μέτρο που πήρε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο και, σε περίπτωση που γίνει δεκτό, θα το πάρει πίσω. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διακοπούν για ένα διάστημα τα επαγγελματικά ή ομαδικά πρωταθλήματα ή να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, επί τάπητος τέθηκε και το πιο αυστηρό μέτρο να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα εφαρμοστούν.

Το ακριβές πακέτο των νέων μέτρων θα γίνει γνωστό αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Δείτε βίντεο:

Ρέντη: Έρχονται εντάλματα και νέες συλλήψεις – Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις βρίσκονται οι Αρχές για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προσαγωγή των 424 ατόμων όσο και από την κατάθεση του 18χρονου που ομολόγησε και συνελήφθη,  η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών 4 με 5 άτομα.

Εντάλματα συλλήψεων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες και εφόσον προσωποποιηθούν οι κατηγορίες θα εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα φέρεται να είναι και ένας 25χρονος γνωστός από το παρελθόν στις Αρχές για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε τον ρόλο καθοδηγητή μεταξύ άλλων στα επεισόδια στου Ρέντη.

Related posts

Μικρό κομφούζιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

banks

Tη διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους, ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Ο… χρησμός Τσακαλώτου και οι επόμενες κινήσεις της Αχτσιόγλου

banks

Ελήφθη η απάντηση των ΗΠΑ για τα Black Hawk – Τα εξοπλιστικά στο τραπέζι Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

banks1

Ερντογάν: Η επανεκκίνηση του διαλόγου με την Ελλάδα βοήθησε στην επίλυση μερικών διαφορών

banks

Να κλείσει το «χάσμα» με την Εκκλησία επιχειρεί η ΝΔ για μέγιστη συσπείρωση στις ευρωεκλογές

banks1