17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
POLITICS

«Βέλος»: Άμεση αποκατάσταση των ζημιών ζητεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αντιτορπιλικό «Βέλος» καθώς «είναι οφειλόμενο χρέος στη Δημοκρατία και στην Ιστορία» ζητεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Αγγελούδη, «το οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία επιβάλει όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που «λάβωσαν» λόγω της κακοκαιρίας το «Βέλος», το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα».

«Το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας»

Οι ζημιές στο «Βέλος»

Ακολούθως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «είναι το ελάχιστο που καλείται να πράξει η Πολιτεία για να τιμήσει τη γενναία απόφαση των δημοκρατών αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που αψήφησαν τα κελεύσματα της Χούντας και με την τολμηρή τους απόφαση διεθνοποίησαν τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία στην Ελλάδα».

Καταληκτικά ο Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε πως «το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένα Μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές».

Ρυμουλκύθηκε το «Βέλος» στον ΟΛΘ

Μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ στη Θεσσαλονίκη, ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος», ενώ αναμένεται να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Καρέ καρέ η ρυμούλκηση του αντιτορπιλικού:

Related posts

«Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες», λέει ο Κανελλόπουλος

banks1

Κασσελάκης: Απαράδεκτη η απόφαση του Σούνακ – Είναι εθνικό ζήτημα

banks

Στις 11:00 η ορκωμοσία των βουλευτών

banks

Γιώργος Καραγιάννης: Θέλουμε να κριθούμε από το έργο μας – Δεν μπολιάζουμε με το δηλητήριο του διχασμού τους πολίτες

banks

Με κολάζ οι νέες αιχμές Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη – Καραμανλή

banks1

Μηταράκης προς Τούρκο υπουργό Εσωτερικών : «Υποχρέωσή σας να αποτρέπετε τις παράτυπες εξόδους»

banks