25.1 C
Athens
June 16, 2024
Image default
MARKETS

Βήμα σημειωτόν στη Wall Street εν όψει Nvidia

Βήμα σημειωτόν στη Wall Street εν όψει Nvidia

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη (22/5) στην Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες καταγράφουν ήπια πτώση, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα αποτελέσματα της Nvidia.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08% στις 39.841,99 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,11% στις 5.315,63 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,10% στις 16.816,51 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 και ο Nasdaq προέρχονται από κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ.

Η μετοχή της Target σημειώνει «βουτιά» 9% λόγω των χαμηλότερων από το αναμενόμενο κερδών της, με τη διοίκηση να επικαλείται τις ασθενέστερες τάσεις για δαπάνες σε διακριτικές κατηγορίες. Τα προβλήματα του κολοσσού στον τομέα του λιανεμπορίου προκάλεσαν ευρύτερες ανησυχίες για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Η Nvidia υποχωρεί περισσότερο από 1% εν όψει των ανακοινώσεων για τα τριμηνιαία αποτελέσματα. Οι αναλυτές αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο από τον γίγαντα στον χώρο της κατασκευής τσιπ. Τα στοιχεία του LSEG δείχνουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 400% και 240% σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την έκθεση της Nvidia για ενδείξεις σχετικά με το εάν το φετινό τεχνολογικό ράλι μπορεί να συνεχιστεί. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite έχει «εκτιναχθεί» 12% φέτος σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι traders στρέφουν επίσης την προσοχή τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), καθώς και στα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών τον Απρίλιο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #ΠΡΑΚΤΙΚΑ_FED #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ #ΡΕΚΟΡ #Target

Related posts

Ευρωαγορές: Στα μακροοικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι traders

banks

Πτώση άνω του 1% στις ευρωαγορές- Προβληματίζουν μάκρο και ομόλογα

banks

Επικράτησαν οι πωλητές στις ευρωαγορές

banks

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε Νταβός και ΕΚΤ

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών από το 2017 για τον S&P 500

banks