22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Στα μακροοικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι traders

Ευρωαγορές: Στα μακροοικονομικά στοιχεία εστιάζουν οι traders

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (28/2) για τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τους επενδυτές να κάνουν focus στο μέτωπο της οικονομίας και των νέων στοιχείων που βρίσκονται εν όψει.

Ειδικότερα, αναμένονται τα δεδομένα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, καθώς και μια νέα σειρά οικονομικών μεγεθών από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, του ΑΕΠ και του εμπορικού ισοζυγίου, που θα δημοσιοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12% στις 495,70 μονάδες, ενώ στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο -0,29%, ο γαλλικός CAC 40 στο -0,09%, ο ισπανικός IBEX 35 στο -0,06% και ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,39%. Αντίθετα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,07% στις 17.567,45 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της Vodafone, η οποία σημειώνει άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση του βρετανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Swisscom σχετικά με την πώληση του ιταλικού βραχίονά της, με το deal να υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Stoxx_600

Related posts

«Χαμηλές πτήσεις» στα εταιρικά κέρδη του 2023 προβλέπουν οι αναλυτές

banks

JP Morgan: Λίστα με ευρωπαϊκές μετοχές που κινδυνεύουν να συρρικνωθούν

banks

Αρνητικό κλίμα στις… λειψές ασιατικές αγορές μετά τις δηλώσεις Πάουελ

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πέμπτη διαδοχική πτώση για τον Stoxx 600

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Πτώση για τον Nasdaq

banks

Η Fed… πάγωσε και τις ασιατικές αγορές

banks