23.6 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Ήπια ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της  Πέμπτης (4/1) έπειτα από τις δύο πρώτες συνεδριάσεις του έτους που έκλεισαν με απώλειες εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την τροχιά της μείωσης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονται στα «πράσινα», με τις μετοχές που σχετίζονται με αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταγράφουν «άλμα» 1,3%.

Στα μάκρο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας ελαφρά άνοδο από το 3,5% τον Νοέμβριο.

Η στατιστική υπηρεσία Insee ανέφερε ότι η αύξηση οφείλεται στην ενέργεια και τις υπηρεσίες και ότι ο πληθωρισμός των μεταποιημένων προϊόντων και των τροφίμων θα πρέπει να επιβραδυνθεί.

Στη Γερμανία το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε το Δεκέμβριο στο 5,9% από 5,8% τον Νοέμβριο

Τα στοιχεία του σύνθετου δείκτη αγορών της ευρωζώνης ανακοινώνονται επίσης την Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ αναμένονται οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα ADP Δεκεμβρίου και οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημειώνουν μικρή αλλαγή μετά την πτώση του Nasdaq για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης την Τετάρτη.

Η Κίνα οδήγησε τις απώλειες στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθούμενη από τις μετοχές της Ιαπωνίας που ξανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις μετά το νέο έτος με καθυστέρηση, λόγω του ισχυρού σεισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,30% στις 475,84 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,23% στις 16.578,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,14% στις 7.422,93 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,18% στις 7.697,98 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,58% στις 30.273 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,75% στις 10.127,38 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,62% στις 6.451,40 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Τα επιτόκια… πληγώνουν τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

banks

Ασιατικές αγορές: Σε νέες κορυφές ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei

banks

Τα θετικά… αμερικανικά μηνύματα ανεβάζουν τις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με… ηγέτη το Χονγκ Κονγκ

banks