23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Συντριπτική ήττα για τον Σούνακ οι δημοτικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που έγιναν στη Βρετανία συνιστούν την πιο βαριά ήττα των τελευταίων ετών για το κόμμα των Συντηρητικών.

Η σαρωτική νίκη του Σάντικ Καν στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου αποτέλεσε ακόμα ένα χαστούκι για τον Βρετανό πρωθυπουργό καθώς πολλοί δήμοι που έως πρότινος στήριζαν τους Τόρις, όπως ο Δήμος του Γουέστ Μιντλαντς, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών.

Για πολιτικό σεισμό κάνουν λόγο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο Κίερ Στάρμερ ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος πιέζει τον Ρίσι Σούνακ να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

Η Σούζαν Χολ, η υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του κ. Χαν.

Για “άσχημη μέρα” για τους Συντηρητικούς, κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Telegraph. “Είμαστε καταδικασμένοι”, υπογραμμίζει η Sunday Express για τους συντηρητικούς.

Ο Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο την ερχόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν “απομακρυνθεί” από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές. Ωστόσο σειρά δημοσκοπήσεων αφήνουν πίσω το κυβερνών κόμμα από 18 έως 24 μονάδες με τουρ Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤnews

Related posts

Ουκρανία: Το Κίεβο μπορεί να ξεπεράσει την ουγγρική αντίθεση στην προσπαθειά για τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ

banks

Λαβρόφ: Οι αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες της G7 στοχεύουν στον “διπλό περιορισμό” της Ρωσίας και της Κίνας

banks

Μπενιαμίν Νετανιάχου: “Aρκετοί” εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι είναι ζωντανοί ώστε να δικαιολογηθεί ο πόλεμος στη Γάζα

banks

Ιράκ: Διαδηλωτές εισήλθαν στην πρεσβεία της Σουηδίας διαμαρτυρόμενοι για το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου

banks

Ρωσία: Το ΣΑ του ΟΗΕ συνέρχεται με θέμα την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

banks

Ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε “σφαγή αμάχων” προειδοποιεί ο ΟΗΕ

banks