21.2 C
Athens
May 15, 2024
Image default
WORLD

Γαλλία: Ο υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί θα μεταβεί από τις 6 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Μέση Ανατολή: στη Σαουδική Αραβία “σε μια δυναμική επανάληψης των συνομιλιών”, μετά στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο του.

Η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, “η πρώτη ενός υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και πέντε χρόνια”, θα περιλαμβάνει μεταξύ της 6ης και της 8ης Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας καθώς και με τον υπουργό Άμυνας Χάλεντ μπιν Σαλμάν.

Στο Κουβέιτ από τις 9 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Άχμαντ Φάχαντ Αλ-‘Αχμαντ Αλ-Σαμπάχ και να συζητήσουν “για την επιχειρησιακή συνεργασία”, με “την εκπαίδευση των στρατιωτών” να περιλαμβάνεται στα θέματα των συζητήσεων.

Εκεί, θα συναντήσει επίσης Γάλλους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στις τάξεις του διεθνούς συνασπισμού Inherent Resolve (OIR) εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ο Λεκορνί αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, και τον Μοχάμεντ ‘Αχμαντ αλ-Μπαουάρντι, υπουργό Άμυνας.

Θα επισκεφθεί επίσης τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις FFEAU, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο.

Οι γαλλικές εξαγωγές όπλων ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, ένα “ιστορικό” επίπεδο, που οφείλεται κυρίως στο συμβόλαιο των 80 αεροσκαφών Rafale με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναντι ποσού άνω των 16 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με ετήσια έκθεση του κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Related posts

Αϊτή: Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι συμμετέχοντες σε πορεία εναντίον συμμορίας τουφεκίστηκαν από κακοποιούς

banks

Ελεύθερος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ χωρίς να του απαγγελθούν νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

banks

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δύο ομήρους ρωσικής υπηκοότητας

banks

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τη Βουλγαρία για τη στήριξή της και την προστασία των Ουκρανών

banks

Σουηδέζα υπουργός Μετανάστευσης: Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε την άφιξη νέων προσφύγων στη Σουηδία

banks

Κίνα/ΗΠΑ: Αμερικανός υπήκοος καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για “κατασκοπεία”

banks