15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο μεγιστάνας B. Arnault – Στο μικροσκόπιο συναλλαγές με Ρώσο επιχειρηματία

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ερευνά οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης της LVMH Bernard Arnault και ο Ρώσος επιχειρηματίας Nikolai Sarkisov.

Ειδικότερα, επιβεβαίωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στη Γαλλία δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη αδίκημα από τους εμπλεκόμενους, για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο εκπρόσωπος του Arnault αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τον Sarkisov για σχολιασμό.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε στο Reuters ότι η προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει το 2022 και επιβεβαίωσε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται συναλλαγές όπου εμπλέκονται ο Arnault και ο Sarkisov. 

Η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Sarkisov είχε αποκτήσει ακίνητα σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής την οποία δανειοδότησε ο Αρνό, μέσω μιας από τις εταιρείες του.

Η Tracfin αύξησε πέρυσι τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών πράξεων στις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι επενδυτές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αξιωματούχος της Tracfin δήλωσε στη Le Monde ότι οι συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Arnault και ο Sarkisov, οι οποίοι ενεργούσαν μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου νομικών οντοτήτων, θα μπορούσαν να αποσκοπούν στην απόκρυψη της προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν.

Η εφημερίδα επικαλείται επίσης πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Arnault, το οποίο δήλωσε ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό στη γαλλική νομοθεσία.

Η Le Monde ανέφερε ότι η έρευνα επικεντρώθηκε στην αγορά περισσότερων από 12 διαμερισμάτων στο χιονοδρομικό θέρετρο Courchevel, όπου ο Όμιλος LVMH του Arnault είναι ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων.
 

Related posts

Νετανιάχου: Ο πόλεμος με τη Χαμάς δεν τελείωσε με τη συμφωνία για τους ομήρους

banks

Γκουτέρες: Δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουκρανία

banks

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Τραμπ σε όλες τις κατηγορίες

banks

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξετάζει δορυφορικές φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου των ΗΠΑ

banks

H ομάδα Βάγκνερ απελευθερώνει πάνω από 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου λόγω Πάσχα

banks

Fortum: Ένα βήμα πιο κοντά στη διαιτησία για την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων στη Ρωσία

banks