17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Τραμπ σε όλες τις κατηγορίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.40

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον όπου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για συνωμοσία με στόχο να αποτρέψει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Φορώντας μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο Τραμπ – ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές – παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ είναι πρώτον, η συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεύτερον, η συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, τρίτον, η παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και τέλος, η συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.
 

🔻Un grupo de personas se manifiesta contra Donald Trump afuera de la Corte Federal de Washington, donde los próximos minutos será puesto bajo arresto y acusado de cuatro cargos pic.twitter.com/01yFZVI5Xl

— adn40 (@adn40) August 3, 2023

BREAKING: Former Pres. Trump departs from Bedminster, New Jersey, ahead of his appearance in a Washington, D.C. court to be arraigned on charges related to efforts to overturn the 2020 election. https://t.co/vcPrSXRfpB pic.twitter.com/CeUUPxgViY

— ABC News (@ABC) August 3, 2023

“Οι πρόεδροι δεν είναι βασιλιάδες” έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής κοντά στο δικαστικό μέγαρο που βρίσκεται μόλις χιλιόμετρο μακριά από το Καπιτώλιο, στο οποίο υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν την 6η Ιανουαρίου 2021 επιχειρώντας να αποτρέψουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, ο Τραμπ έκανε και ανάρτηση στο Truth Social, τονίζοντας:

“Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών & πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εμένα, για όσα περισσότερα εγκλήματα μπορεί να επινοήσει, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να βρεθούν απέναντί μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση της “Δικαιοσύνης”. Αλλά σύντομα, το 2024, θα έρθει η σειρά μας”.

Donald Trump is 100% right. pic.twitter.com/jBMx84mLVG

— Laura Loomer (@LauraLoomer) August 3, 2023

Related posts

“Επικίνδυνη σωματική βλάβη” η επίθεση σε δημοσιογράφους

banks

Χαμάς: Τουλάχιστον 10.569 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

banks

“Όχι” Νετανιάχου στους όρους της Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου

banks

Η κυνηγός των εκλείψεων: Τεξανή έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο για να δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998

banks

Eurostat: Μείωση κατά 3% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην ΕΕ το α’ τρίμηνο 2023

banks

Η Τουρκία επιβάλλει πρόστιμο στην JPMorgan, επικαλούμενη διασπαστικές συναλλαγές μετοχών

banks