20 C
Athens
May 13, 2024
Image default
POLITICS

Γλαβίνας: Να απολογηθεί ο Μητσοτάκης αντί να ρίχνει υποκριτικά στάχτη στα μάτια των καταναλωτών

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, τονίζοντας πως «το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί εισαγόμενης ακρίβειας, δεν ισχύει πια».

«Ακόμα και ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας, υποστηρίζοντας πως «ο πληθωρισμός της απληστίας υπάρχει εδώ και χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού».

Ανέφερε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το βρεφικό γάλα, ένα βασικό αγαθό, «που κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής τους πωλείται τρεις και τέσσερις φορές πιο ακριβό σε σχέση με άλλα, πιο πλούσια ευρωπαϊκά κράτη».

«Δεν αρκούν πλέον οι διαπιστώσεις. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα εκατομμύρια που χάθηκαν από τους Έλληνες καταναλωτές και έγιναν υπερκέρδη των πολυεθνικών, ποιος θα τα πληρώσει;», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να απολογηθεί, αντί να ρίχνει υποκριτικά στάχτη στα μάτια των καταναλωτών».

Πλαφόν στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Στη σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τίθεται πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά», εξήγησε.

Και τόνισε πως «για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους Ένας μαθηματικός τύπος που θα νομοθετηθεί και πάνω σε αυτό θα μπαίνει εμπορικό κέρδος του 7%. Σκοπός είναι η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση των νέων οικογενειών», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας  δεν μπορεί να είναι ανεκτός».

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου – Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και γεύμα

banks1

Υπουργείο Εξωτερικών για Σουδάν: Μην ταξιδεύετε στη χώρα

banks1

Στη Σλοβενία για τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Παναγιωτόπουλος

banks

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη ΝΔ για τον θάνατο του Παναγιώτη Μελά

banks

Τουρκία: Καρότο για την Ελλάδα και μαστίγιο για την Κύπρο από τον Ερντογάν

banks

Εξασφαλίζει στέγη σε αδύναμους οικονομικά πολίτες ο Δήμος Λαρισαίων

banks1