17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
POLITICS

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις» για Βαρτζόπουλο αλλά τον καλύπτει ο Π. Μαρινάκης – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Δικαιολογημένες σε έναν βαθμό λόγω παρερμηνείας θεωρεί τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, ωστόσο εκτιμά ότι μετά τις εξηγήσεις του το ζήτημα… λύθηκε και άρα δεν υπάρχει ζήτημα αποπομπής του υφυπουργού Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «ο . Βαρτζόπουλος έκανε μια συζήτηση και μια ανάλυση με την επιστημονική ιδιότητά του, είναι ψυχίατρος, μετά τις αντιδράσεις που εγώ θα πω είναι και δικαιολογημένες σε έναν βαθμό λόγω παρερμηνείας, έσπευσε να εξηγήσει τι ακριβώς είπε και με ποια ιδιότητα είπε ό,τι είπε. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία διάθεση και προκύπτει και από την εξήγηση που έκανε να υποτιμήσει τις γυναίκες έκανε μια επιστημονική ανάλυση συγκεκριμένη γιατί πρέπει να προβλέπεται η γυναικοκτονία».

«Τόλμησε να συμψηφίσει την «επιστημονική» κάλυψη των γυναικοκτονιών, με τους νεκρούς στην πυρκαγιά του Ματιού»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «είναι αλήθεια και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου ότι όσοι έχουμε το οποιοδήποτε αξίωμα και απευθυνόμαστε δημοσίως στους πολίτες, έχουμε δηλαδή ένα δημόσιο βήμα, πρέπει να ήμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί, ακριβείς στις διατυπώσεις μας, να μην παρερμηνεύονται και δημιουργούνται οι αντιδράσεις αυτές».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που ζήτησε την απομάκρυνση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου. «Ο κ. Βαρτζόπουλος έσπευσε να ανασκευάσει, να εξηγήσει και να μην υπάρχει κανένα ζήτημα. Αλλά τώρα πώς σας φαίνεται το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο. Κασσελάκης ζητάει την αποπομπή ενός υπουργού για μια τέτοια επιστημονική τοποθέτηση που έπρεπε να επεξηγηθεί για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, όταν ψήφιζε ο ίδιος νομοθετήματα, ψήφιζε ποινικούς κώδικες για την ανθρωποκτονία εκεί που ήταν μόνο ισόβια, έβαλε ισόβια ή 15 χρόνια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολούθως υπογράμμισε πως «δηλαδή πόσο υποκριτές μπορεί να είναι αυτοί που όταν μπορούσαν τουλάχιστον να μην μειώσουν μια ποινή, έδωσαν τη δυνατότητα σε ένα δικαστήριο να βάζει μέχρι 15 χρόνια και όχι μόνο ισόβια όπως είναι σήμερα που το αποκαταστήσαμε εμείς και πιάνονται από μια τοποθέτηση για να παραστήσουν δήθεν τους περισσότερο ευαίσθητους. Γιατί έχει σημασία και ποιος σε κατηγορεί για κάτι τέτοιο».

Για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

Όσον αφορά τη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών –υπόθεση που αποκάλυψε το in–  ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διατυπώσει κρίσεις μετά τις τελικές ανακοινώσεις.

«Το υπουργείο προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες χρησιμοποιώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε επίπεδο δικτύων και ηλεκτρονικών μέσων. Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το τμήμα κυβερνοασφάλειας δεν εντόπισε κάποιο στοιχείο και προφανώς της υπόθεσης έχει επιληφθεί η ασφάλεια Αθηνών με τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Κοινώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα περιμένουμε και θα διατυπώσουμε και κρίσεις μετά τις τελικές ανακοινώσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Π. Μαρινάκης για το Μάτι

«Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα αναρτήσουμε πανό με τα ονόματα νεκρών εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε καμία δικαστική απόφαση, ούτε θα κουνήσουμε το δάχτυλο ακόμη και για κάτι που θεωρούμε δικαιολογημένο, αλλά απορώ για όλους αυτούς, που σε άλλες περιπτώσεις φώναζαν και τώρα δεν έχουν βρει να πουν ούτε λέξη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί μετά την πρωτόδικη απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία, που μπορεί να κατηγορηθεί για λαϊκισμό, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις και επέμεινε πως χρέος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει πως τέτοιες τραγωδίες δεν θα ξανασυμβούν, αλλά και να θεσπίσει ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο, όπως το έκανε δύο φορές, ήτοι το 2021 και το 2024 και για τον εμπρησμό μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση εδράζεται στην επιεικέστερη νομοθεσία που είχε ψηφίσει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, περί επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ο Παύλος Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδενδρα, τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά μόνο στα λόγια, μία μόνο του συνέντευξη κοστίζει σε βάθος 4ετίας 15 δις ευρώ, εάν προσθέσουμε και τη δαπάνη από το έξτρα 5% που ζήτησε για τα κονδύλια υπέρ της Υγείας, όταν το εγκεκριμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης κοστίζει 9 δις ευρώ σε βάθος 4ετίας».

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υιοθετεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε ότι «η αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έχει προηγούμενο».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ. Βαρτζόπουλου, κάνοντας λόγο για «επιστημονικές απόψεις». Και σαν να μην έφτανε αυτό, τόλμησε να συμψηφίσει την «επιστημονική» κάλυψη των γυναικοκτονιών, με τους νεκρούς στην πυρκαγιά του Ματιού, καθώς υπονόησε ότι φταίει ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες που έχουν οι «επιστημονικές» αθλιότητες του υφυπουργού και βουλευτή του».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως «σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, αφού η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη», όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης, τότε για ποιο λόγο έχουν ενεργοποιήσει το παρατηρητήριο τιμών, το οποίο, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έχει εντοπίσει διαφορές που φτάνουν ακόμα και στο 30% ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ;».

Related posts

Γιάννης Κωνσταντάτος: Ευθύνη να είναι ο Υμηττός «οδηγός» για όλη την Ελλάδα

banks1

Επιθεώρηση Χαρδαλιά για τα μέτρα πυρασφάλειας σε μονάδες του στρατού μετά τη Νέα Αγχίαλο

banks1

«Γαλάζια» αγωνία για την ψήφο διαμαρτυρίας – «Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς την ευρωκάλπη

banks

Μητσοτάκης σε Τζεντιλόνι: Έχουμε καταφέρει κάτι που είναι περίπλοκο για τα περισσότερα κράτη-μέλη

banks1

Λιανεμπόριο : Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης – Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρούν τα μέτρα

banks

«Στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών δεν χωρούν κομματικές κορώνες και διχασμοί» είπε ο Σκέρτσος

banks