17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ερντογάν: Το οικονομικό επιτελείο θα οδηγήσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο ποσοστό – Το έχουμε ξανακάνει

Το οικονομικό επιτελείο της Τουρκίας έχει την ικανότητα να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο ποσοστό, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από την Ουγγαρία, την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αποδελτίωση των απαντήσεων του Τούρκου προέδρου, ο Τ. Ερντογάν σημείωσε ότι κυβερνήσεις του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ο ίδιος, έχουν επιτύχει ξανά μείωση του πληθωρισμού στο παρελθόν και ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο κόμμα ότι θα τα καταφέρει ξανά.

Παράλληλα δήλωσε ότιτον ερχόμενο μήνα εφόσον δοθεί η ευκαιρία μπορεί να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για συζητήσουν τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

“Τον Σεπτέμβριο είναι η σύνοδος της G20 στην Ινδία και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Αν βρούμε την ευκαιρία σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα, θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε απευθείας με τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν”, δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουγγαρία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν μπορεί να επισκεφθεί τη Ρωσία σύντομα για να συζητήσει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, είπε ακόμη ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το κείμενο των δηλώσεών του.

“Σύντομα, ο υπουργός μας των Εξωτερικών μπορεί να αναλάβει ένα ταξίδι στη Ρωσία. Επειδή το να συζητηθεί το θέμα αυτό απευθείας έχει μεγάλη σημασία, και μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα”.

Related posts

Γερμανία: Τριήμερες κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους

banks

Μεσανατολικό: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες σε επίθεση ενόπλων στην Ιερουσαλήμ

banks

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία ακόμη κι αν καταδικαστεί

banks

Περιόρισε τις ζημιές στο πρώτο τρίμηνο η Disney αλλά έχασε συνδρομητές

banks

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Ουκρανία: Στρατηγός υποστηρίζει ότι το Κίεβο διέσπασε τη γραμμή άμυνας των Ρώσων στον νότο

banks