24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Ηγέτης των κερδών στις ασιατικές αγορές ο Hang Seng

Ηγέτης των κερδών στις ασιατικές αγορές ο Hang Seng

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε σχεδόν 3% την Τρίτη (12/3) για να ηγηθεί των κερδών στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, επεκτείνοντας το σερί θετικών κλεισιμάτων του σε τρεις ημέρες.

Αντίθετα, πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο Nikkei, μετά και την ανακοίνωση ότι ο εταιρικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο ανήλθε στο 0,6%, ξεπερνώντας το 0,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανεβαίνοντας από το 0,2% του Ιανουαρίου.

Σε μηνιαία βάση, ο CGPI ανέβηκε 0,2%, με ταχύτερο ρυθμό από το 0,1% που αναμενόταν στη δημοσκόπηση του Reuters και επίσης περισσότερο από το 0% τον Δεκέμβριο.

Ο CGPI μετρά τις μεταβολές των τιμών των αγαθών που διαπραγματεύονται στον εταιρικό τομέα.

Μια ισχυρή μέτρηση του πληθωρισμού θα μπορούσε επίσης να ανοίξει το δρόμο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια, γεγονός που θα επιβάρυνε τις αγορές μετοχών της Ιαπωνίας.

Οι αποδόσεις των 2ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας έφθασαν σε υψηλό 13 ετών εν μέσω εικασιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας σύντομα θα αυστηροποιήσει τη νομισματική της πολιτική.

Η απόδοση του 2ετούς JGB αυξήθηκε στο 0,2% την Τρίτη, έχοντας φτάσει για τελευταία φορά σε αυτό το επίπεδο τον Ιανουάριο του 2010.

Η απόδοση στο σημείο αναφοράς 10ετούς JGB σκαρφάλωσε επίσης στο 0,778%, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ινδία καθώς και στις ΗΠΑ αργότερα την Τρίτη, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μια ιδέα για το πότε η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Xiaomi κατέγραψαν άνοδο πάνω από 8% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος στις 28 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,05% κλείνοντας στις 38.843 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 2,99% στις 17.083 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,41% στις 3.055,93 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,51% στις 9.630,55 μονάδες.

Ο Kospi ενισχύθηκε 0,83% στις 2.681,81 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.712,50 μονάδες, κερδίζοντας 0,11%.

#hang_seng #ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία

Related posts

Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές

banks

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε Νταβός και ΕΚΤ

banks

Οπισθοχώρηση κάτω από τις 40.000 μονάδες για τον Nikkei

banks

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Βαριές απώλειες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

banks