16.4 C
Athens
May 4, 2024
Image default
COMODITIES

«Ηρεμεί» μετά το ράλι ελέω μάκρο το πετρέλαιο-Σταθερά το αέριο

«Ηρεμεί» μετά το ράλι ελέω μάκρο το πετρέλαιο-Σταθερά το αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται την Τετάρτη (24/4) μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω της πτώσης- έκπληξη των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και της πτώσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Οι τιμές κινούνται ελαφρά πτωτικά, ανατρέποντας μέρος του κέρδους περίπου 1,6% για το μπρεντ από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν η αγορά επηρεάστηκε επίσης από το ασθενέστερο δολάριο και καθώς οι επενδυτές βλέπουν τις ανησυχίες για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή να απομακρύνονται.

Η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να αφαιρέσει άλλα 5-10 δολάρια το βαρέλι από «το ακόμα αυξημένο ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου» τους επόμενους μήνες, ανέφεραν αναλυτές της Goldman Sachs, θέτοντας ανώτατο όριο 90 δολαρίων το βαρέλι για το μπρεντ.

Ακόμα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, με την S&P Global να λέει την Τρίτη ότι ο flash Composite PMI Output Index, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 50,9 αυτόν τον μήνα από 52,1 τον Μάρτιο.

«Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο εμπίπτει αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία “τα κακά νέα είναι καλά νέα”», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM. «Οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων της Fed έχουν αυξηθεί για άλλη μια φορά», συμπλήρωσε.

Οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και, με τη σειρά τους, τη ζήτηση για πετρέλαιο.

«Η προσοχή στράφηκε σε μακροοικονομικά ζητήματα, στα χρηματιστήρια και στο δολάριο και κανένα από αυτά δεν απογοήτευσε», πρόσθεσε ο Βάργκα.

Εξάλλου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,237 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Αντίθετα, έξι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο κατά 800.000 βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζει να μαίνεται, με μερικούς από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς των τελευταίων εβδομάδων την Τρίτη, ενώ πηγές την Τετάρτη ανέφεραν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να εκκενώσει τη Ράφα πριν από μια προαναγγελθείσα επίθεση στην πόλη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό χάνει 0,41% στα 83,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 0,25% στα 88,20 δολάρια το βαρέλι.

Σταθεροποιείται το φυσικό αέριο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 0,130% στα 28,380 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,61% στα 2.327,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,88% στα 27,122 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,72% στα 4,466 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,12% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0686 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,11% στο 1,2434 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία κερδίζει 0,01% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8594 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Νικητής ο χρυσός όποιος κι αν επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές

banks

Πέφτει, αλλά οδεύει προς μηνιαία κέρδη το πετρέλαιο-Υποχωρεί το αέριο

banks

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο, «βουτιά» για το φυσικό αέριο

banks

Κακάο: Ο «γλυκός χρυσός» ανεβάζει όλο και περισσότερο την τιμή

banks

Αποδεκτή η έφεση Μαδούρο για τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας

banks

Η μείωση τιμών της Saudi Aramco «ρίχνει» το πετρέλαιο

banks