23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Η Βραζιλία βασίζεται στα ρωσικά καύσιμα όσο ποτέ άλλοτε

Η Βραζιλία οδεύει στο να εισάγει ποσότητα ρεκόρ ρωσικών καυσίμων αυτόν τον μήνα, εδραιώνοντας τη θέση της ως ο κορυφαίος προμηθευτής της χώρας από τη Λατινική Αμερική, καθώς η Μόσχα χτίζει νέες αγορές μετά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εισαγωγές ρωσικού αργού πρόκειται να αυξηθούν κατά 25% από τον Ιούλιο σε περίπου 235.000 βαρέλια ημερησίως, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας  Kpler, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούσαν τον κορυφαίο ξένο προμηθευτή καυσίμων της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία άρχισε να αυξάνει τις αγορές τον Φεβρουάριο, τον μήνα που η ΕΕ απαγόρευσε τις εισαγωγές και ενώθηκε με άλλα κράτη της G7 στην επιβολή πλαφόν στις τιμές ου ρωσικού αργού. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να περιορίσουν τη ροή δολλαρίων προς τη Ρωσία για να μειώσουν τη χρηματοδότηση του πολέμου της χώρας στην Ουκρανία. Τα μέτρα έχουν μειώσει τις τιμές των ρωσικών καυσίμων, τα οποία πρέπει να έχουν ελκυστικές τιμές προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά.

“Η απόκτηση βαρελιών σε έκπτωση είναι μια οικονομική ευλογία” για τη Βραζιλία, όπου η κυβέρνηση βρίσκεται πάντα υπό πίεση για να μειώσει το κόστος των καυσίμων μεταφοράς, δήλωσε ο Viktor Katona, επικεφαλής αναλυτής αργού στην Kpler.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ το πλαφόν, η Βραζιλία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού ντίζελ παγκοσμίως, πίσω από την Τουρκία, σύμφωνα με την Kpler. Η Βραζιλία προσπάθησε να κρατήσει ουδέτερη στάση σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο.

Από τον Ιούνιο, η Ρωσία άρχισε επίσης να προμηθεύει βενζίνη στη Βραζιλία, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό, και είναι πιθανό οι αποστολές νάφθας να αυξηθούν επίσης, σύμφωνα με την Kpler.

“Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής, οπότε τα ρωσικά διυλιστήρια επικεντρώνονται στις προμήθειες προς τη χώρα”, δήλωσε ο Katona. “Ακόμη και οι βραζιλιάνικες εταιρείες παραδέχονται ότι η αγορά ρωσικού ντίζελ δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οπότε αναμένω ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον”.

Related posts

Έβδομο συναπτό μήνα συρρίκνωσης για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ έδειξε ο μεταποιητικός PMI του ISM

banks

Αποκάλυψη CNN: Δίκτυο Ουκρανών σαμποτέρ μέσα στη Ρωσία – “Αυτοί έκαναν την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο”

banks

Φον ντερ Λάιεν για Ντελόρ: “Οραματιστής που έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή”

banks

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκε ρωσικός πύραυλος κρουζ στην Οδησσό

banks

Κραυγή αγωνίας για τα τρόφιμα στη Γάζα

banks

Ζελένσκι: “Οι μάχες είναι σκληρές, αλλά έχουμε πρόοδο και αυτό είναι κρίσιμο”

banks