20.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η Βρετανία στέλνει και το HMS Richmond στην Ερυθρά Θάλασσα

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη του HMS Richmond (F-239), του τρίτου σκάφους που αποστέλλεται στη Μέση Ανατολή ως στοιχείο της Επιχείρησης Prosperity Guardian, για την ενίσχυση της ναυτικής επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή του Κόλπου.

“Εργαζόμαστε με συμμάχους και εταίρους για να προστατεύσουμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και παραμένουμε δεσμευμένοι στο να λογοδοτούμε κακόβουλους παράγοντες για παράνομες κατασχέσεις και επιθέσεις. Οι Χούτι θα φέρουν την ευθύνη των συνεπειών εάν συνεχίσουν να απειλούν ζωές και εμπορική ναυτιλία σε αυτές τις κρίσιμες πλωτές οδούς. ” αναφέρει η δήλωση του Βρετανού υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Lloyd Austin αποκάλυψε προηγουμένως την Επιχείρηση Prosperity Guardian, μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν πολλά έθνη όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία για την παροχή προστατευτικής ασπίδας για τα πλοία που πλέουν στην Κόκκινη θάλασσα.

Related posts

Ο Όλαφ Σολτς προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

banks

Αρχή Προστασίας Δεδομένων προς κυβέρνηση Ολλανδίας: Μην χρησιμοποιείτε το Facebook

banks

Σιμσέκ: Λαμβάνουμε μέτρα για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον έλεγχο του ελλείματος

banks

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε 14 drones που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Η Τουρκία προσμένει επενδύσεις 10 δισ. δολάρια από την επίσκεψη Ερντογάν στον Κόλπο

banks

Μιανμάρ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

banks