20 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η Ισπανία θα επιβάλει μονομερώς κυρώσεις σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους εάν δεν υπάρξει συμφωνία της ΕΕ

Η Ισπανία θα επιβάλει κυρώσεις σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη, μονομερώς εάν οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ισπανία, που έχει επίσης κατακρίνει την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα, θα πιέσει για την έγκριση τέτοιων κυρώσεων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

“Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ισπανία θα προχωρήσει μεμονωμένα με αυτές τις κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων”, δήλωσε ο Αλμπάρες σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μίχολ Μάρτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει ότι οι χώρες της ΕΕ θα εγκρίνουν ομόφωνα αυτές τις κυρώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν σε 28 Ισραηλινούς εποίκους να εισέλθουν στη χώρα, κατηγορώντας τους για επιθέσεις κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι οι επιθέσεις εποίκων σε καθημερινή βάση έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την αντεπίθεση που ακολούθησε στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Νιάλα του Νότιου Νταρφούρ

banks

Ρωσία: Σαραντάχρονος ακτιβιστής πέθανε σε κέντρο κράτησης στην πόλη Ροστόφ

banks

Ρωσία: Υψηλότερο κατά 17% από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης το έλλειμα του προϋπολογισμού στο α’ τετράμηνο

banks

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Σλοβακίας παραιτείται τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές

banks

Η Ρωσία επιβεβαιώνει την δέσμευση της να στηρίξει το στρατό του Μάλι

banks

Ρωσία-Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

banks