20.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ, δήλωσαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα Axios δύο ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Είναι η πρώτη φορά από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που η Ουάσινγκτον αναστέλλει την αποστολή οπλικών συστημάτων που προορίζονται για τον ισραηλινό στρατό.

Ο αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις από Αμερικανούς που αντιτίθενται στην υποστήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε τον Φεβρουάριο από το Ισραήλ να δώσει εγγυήσεις ότι τα αμερικανικής κατασκευής όπλα χρησιμοποιούνται από την Τσαχάλ στην Γάζα όπως ορίζουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Το Ισραήλ έστειλε στην Ουάσινγκτον επιστολή με τις σχετικές διαβεβαιώσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Axios.

Related posts

Λούλα: Ο Πούτιν δεν θα συλληφθεί αν παραστεί στη σύνοδο της G20 στη Βραζιλί

banks

Αρμενία: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν

banks

Μακρόν: Το Παρίσι θα επιδοτήσει τον τομέα της αεροναυπηγικής

banks

ΗΑΕ: Ο πρόεδρος της χώρας προσκάλεσε τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, COP28

banks

Διπλωματική διαμαρτυρία του Κιέβου προς την Πολωνία και την ΕΕ για τους περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων

banks

Ο βρετανικός οργανισμός UKMTO αναφέρει περιστατικό 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης

banks