21.7 C
Athens
May 22, 2024
Image default
MARKETS

Η τεχνολογική Oracle «έβαψε» τη Wall Street στα «κόκκινα»

Η τεχνολογική Oracle «έβαψε» τη Wall Street στα «κόκκινα»

Με «βαρίδι» την πίεση από τις τεχνολογικές μετοχές, η Wall Street ολοκλήρωσε άλλη μία συνεδρίαση με απώλειες το βράδυ της Τρίτης.

Aναλυτικά, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 34,645 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,57% στις 4,461 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε «βουτιά» κατά 1,04% στις 13,773 μονάδες.

Η Oracle σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις ανάμεσα στις εισηγμένες του S&P 500, με τις μετοχές της να πέφτουν κατά 13,5% μετά τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις για το τρίμηνο και λόγω του χαμηλού guidance για το επόμενο τρίμηνο..

Να σημειωθεί ότι πτώση σημείωσαν και άλλες μετοχές-παίκτες στις υπηρεσίες Cloud, όπως η Amazon, η Alphabet, και η Microsoft.

Απώλειες μεγαλύτερες του 2% κατέγραψε και η μετοχή της Apple, καθώς η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου iPhone 15 και της νέας σειράς Apple Watch δεν στάθηκε ικανή να μετριάσει την ανησυχία της αγοράς για την πίεση που θα δεχτούν οι πωλήσεις της εταιρείας, από τις απαγορεύσεις που δρομολογούν οι Κινέζοι στα iPhone.

Aύριο Τετάρτη, αναμένονται και τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που αναμένεται να είναι αυξημένος λόγω των πιέσεων από τις τιμές του πετρελαίου και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τη νέα συνεδρίαση της Fed.

Έτσι, αν όντως τα ποσοστά του πληθωρισμού παρουσιαστούν αυξημένα, αυτό θα μπορούσε να σημάνει μια νέα αύξηση επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve, με τον επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, να έχει διευκρινήσει 1) Ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο επιθυμητό 2% και 2) Ότι θα λαμβάνει υπ όψην τα εκάστοτε οικονομικά δεδομένα πριν από οποιαδήποτε κίνηση.

Σε νέα υψηλά έτους το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο «σκαρφάλωσε» σε νέα υψηλά έτους, λόγω των προσδοκιών ότι οι περικοπές της παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο έλλειμμα προσφοράς στο δ’ τρίμηνο.

Έτσι, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου πραγματοποίησε «άλμα» 1,8%, στα 88,84 δολάρια το βαρέλι που είναι το υψηλότερο κλείσιμο για ενεργό συμβόλαιο από τις 11 Νοεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Νοεμβρίου, κέρδισε 1,6%, στα 92,06 δολάρια το βαρέλι το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων έφτασε ο χρυσός εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό αύριο Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,6%, στα 1.935,10 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,1%, στα 23,40 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,4%, στα 3,79 δολάρια ανά λίβρα.

 

  • Nasdaq
  • Wall Street
  • δείκτες
  • μετοχές

    Related posts

    Μικρή άνοδος στις Ευρωαγορές- «Άλμα» για την Temenos

    banks

    «Κόκκινος» Αύγουστος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο πληθωρισμός και UBS

    banks

    Γιατί ανησυχούν έγκριτοι αναλυτές, παρά τα ράλι στις αγορές

    banks

    Ασιατικές αγορές: «Βίοι αντίθετοι» σε Ιαπωνία-Αυστραλία και Κίνα

    banks

    Επιφυλακτικό ξεκίνημα για τις ευρωαγορές- Περιμένοντας την ανάκαμψη

    banks

    Ευρωαγορές: Η διάσωση της Credit Suisse αντιστάθμισε την αύξηση επιτοκίων

    banks