18.9 C
Athens
April 30, 2024
Image default
MARKETS

«Κόκκινος» Αύγουστος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο πληθωρισμός και UBS

«Κόκκινος» Αύγουστος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο πληθωρισμός και UBS

Με απώλειες και στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (31/8) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,20% και έκλεισε στις 458,20 μονάδες. Στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο δείκτης βρισκόταν σε θετικό έδαφος. Για το σύνολο του Αυγούστου, ο Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 2,64%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,35%, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,53% στις 7.434,41 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,65% στις 7.316,70 μονάδες (χαμηλό ημέρας), ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,47% στις 9.505,90 μονάδες (χαμηλό ημέρας) και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 28.823 μονάδες (χαμηλό ημέρας).

Η UBS σημείωσε κέρδη 28,88 δισ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των 12,8 δισ. δολαρίων που έγιναν από αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημείωσε άνοδο 6% μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, αν και ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έκλεισε χαμηλότερα κατά 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, παραμένοντας αμετάβλητος από τον Ιούλιο στο 5,3%.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Related posts

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

    banks

    «Γκαζώνει» η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    banks

    Τέταρτη σερί άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

    banks

    Ανοδική κίνηση στη Wall μετά τον πληθωρισμό

    banks

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    banks

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδια» πληθωρισμός και Fed

    banks