17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Η υπ. Εξωτερικών Γαλλία κατηγορεί τη Χαμάς ότι δεν αφήνει τους Παλαιστίνιους να φύγουν

Η Γαλλία λέει ότι πρέπει να επιτραπεί στους κατοίκους της Γάζας να φύγουν, κατηγορώντας την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς ότι τους εμποδίζει να το κάνουν και θέλει να χαλαρώσει ο αποκλεισμός της Γάζας για να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Το μήνυμα μεταδίδει η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά κατά την επίσκεψη στην Αίγυπτο, μετά από χθεσινές συνομιλίες με αξιωματούχους στο Ισραήλ. “Ο αποκλεισμός δεν σέβεται το ανθρωπιστικό δίκαιο”, λέει. “Πρέπει να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη Γάζα, γιατί είναι απαράδεκτο να υποφέρουν έτσι γυναίκες, άνδρες, παιδιά που δεν ευθύνονται για τα εγκλήματα της Χαμάς”.

Η Κολονά κατηγορεί επίσης τη Χαμάς ότι εμποδίζει τους ανθρώπους να φύγουν από τη Γάζα. “Είναι απαράδεκτο”, λέει. Η υπουργός επαναλαμβάνει ότι η Γαλλία ανησυχεί ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της περιοχής, προειδοποιώντας “η κατάσταση είναι σοβαρή, ακόμη και επικίνδυνη”.

“Η Γαλλία απευθύνει έκκληση σε όλες τις ομάδες ή τα κράτη που θα μπορούσαν να επιδιώξουν να επωφεληθούν από την κατάσταση να απόσχουν από αυτό”, λέει. Η Κολονά έχει προγραμματιστεί να έχει περισσότερες συνομιλίες αργότερα σήμερα με αξιωματούχους στο Λίβανο.

Related posts

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς και Τζο Μπάιντεν

banks

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη υπόσχεται ο τομέας της κρουαζιέρας

banks

Ιταλία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

banks

Γάζα: Νεκρός ο επικεφαλής των δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας της Χαμάς

banks

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα αρχίσουν κοινή παραγωγή όπλων, λέει ο Ζελένσκι

banks

Το ταμείο πλούτου της Νορβηγίας κατέγραψε κέρδη ύψους $143 δισ. το α’ εξάμηνο

banks