17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Η Citi «ανεβάζει» τον Stoxx 600 στις 540 μονάδες

Η Citi «ανεβάζει» τον Stoxx 600 στις 540 μονάδες

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 προχώρησε η Citi. Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, ο Stoxx θα φτάσει στις 540 μονάδες στο τέλος του 2024, από 510 μονάδες που εκτιμούσε μέχρι πρότινος η Citi, σε μία άνοδο της τάξης του 6%.

Ο λόγος για την επί τα βελτίω αναθεώρηση οφείλεται στη μεγαλύτερη σαφήνεια που υπάρχει πλέον για την πορεία των επιτοκίων της Fed σε συνδυασμό με μία ενδεχόμενη αδυναμία του δολαρίου των ΗΠΑ.

«Οι ευρωπαϊκές μετοχές τείνουν να διαπραγματεύονται ανοδικά στις περιόδους κύκλων μειώσεων επιτοκίων» τονίζει παράλληλα η Citi, συμπληρώνοντας ότι «η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα περιορίζει ορισμένους από τους κίνδυνους για υψηλότερα επιτόκια επί μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος (higher for longer), με τις μειώσεις να παραμένουν σταθερά στο τραπέζι».

Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα βλέπει αδυναμία στο δολάριο των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας ότι «ένα ασθενέστερο δολάριο θα δώσει στήριξη σε ευρωπαϊκές και πρώην αμερικανικές μετοχές».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Citi αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για το 2024 για τα κέρδη ανά μετοχή των ευρωπαϊκών μετοχών στο 6% από 3% προηγουμένως, λόγω της πιθανής βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

#πανευρωπαϊκός_δείκτης #Citigroup #ευρωπαϊκές_μετοχές

Related posts

JP Morgan: Ανασφάλεια στις ευρωπαϊκές αγορές από την οικονομική επιβράδυνση

banks

Κατοχύρωση κερδών στις ασιατικές αγορές

banks

Ευρωαγορές: Βαρύ κλίμα ελέω ΗΠΑ στο άνοιγμα-Πτώση άνω του 1%

banks

NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

banks

Σε ελεύθερη πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- «Βυθίστηκαν» 7% οι τράπεζες

banks

Morgan Stanley: Στις 4.500μ. ο S&P 500 τέλος του 2024

banks