17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ιταλία: Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρώην ΥΠΟΙΚ Ντανιέλε Φράνκο για το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ

Η κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι σχεδιάζει να υποστηρίξει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ντανιέλε Φράνκο ως υποψήφιό της για το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο 70χρονος Φράνκο, υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, έγινε ο επικρατέστερος υποψήφιος αφού κατέστη σαφές ότι δεν θα κέρδιζε την κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα άτομα αυτά, τα οποία αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Il Sole 24 Ore.

Αρκετές χώρες πρότειναν υποψηφίους για την ηγεσία της ΕΤΕπ σε έναν πρώτο γύρο ανταλλαγής για τις κορυφαίες θέσεις, με την Ιταλία να προτείνει τον Φράνκο. Σύντομα προέκυψε ότι είχε απέναντί του την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτ Βεστάγκερ και την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, οι οποίες θεωρούνταν ισχυρότερες υποψήφιες για τη θέση.

Συνεπώς, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προτείνει τον Φράνκο για τη θέση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, για την οποία οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστεί έως τις 30 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι ο Πιέρο Τσιπολόνε, που αρχικά ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος, δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο μετριοπαθής Φράνκο είναι ένας βετεράνος της Τράπεζας της Ιταλίας, γνωστός για τη διακριτικότητά του και για τη διαχείριση της ιταλικής οικονομίας από την κρίση του Covid-19 υπό τον Ντράγκι.

Related posts

Σουηδία: Απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κρίστερσον

banks

Περισσότεροι από τους μισούς Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν καταφύγει στην Αρμενία

banks

Επικοινωνία Μπλίνκεν-Φιντάν για τη συμφωνία για τα σιτηρά και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

banks

Λευκορωσία: Τα πρώην McDonald’s μετονομάζονται σε Mak.by

banks

EE: Το Παλαιστινιακό στο επίκεντρο διαβουλεύσεων

banks

Κίνα-Μογγολία: Ετήσια αύξηση 50% κατέγραψε η διέλευση των εμπορικών οχημάτων από τη συνοριακή διάβαση του Ερενχότ

banks