24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
MARKETS

Η Wall Street… παρέσυρε τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» ο Nikkei

Η Wall Street… παρέσυρε τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» ο Nikkei

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας- Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (2/8), ακολουθώντας το sell off της Wall Street, με τον Nikkei να καταγράφει πτώση άνω του 5%.

Ο βασικός ιαπωνικός δείκτης επέκτεινε τη διολίσθησή του 2,62% την Πέμπτη για να οδηγήσει τις απώλειες στην περιοχή και να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο, λόγω των ευρύτερων ανησυχιών για ύφεση.

Οι αποδόσεις των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν, με την απόδοση στο σημείο αναφοράς του 10ετούς JGB να πέφτει κάτω από το όριο του 1%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουνίου.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε, πέφτοντας από το υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη.

Στα μάκρο, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας για τον Ιούλιο ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το αναμενόμενο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας να αυξάνεται κατά 2,6% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 5,73% κλείνοντας στις 35.917 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 2,03% στις 16.953 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,92% στις 2.905,34 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,38% στις 8.553,55 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε ισχυρές απώλειες 3,67% στις 2.675,65 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.943,20 μονάδες, χάνοντας 2,11%.

#Nikkei #ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Κίνα #ιαπωνία

Related posts

Συνεχίζει στο «τέμπο» του «κόκκινου» Σεπτεμβρίου η Wall Street

banks

Σε θετικό έδαφος η Wall Street-Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

banks

Ασιατικές αγορές: Στασιμότητα ενόψει Fed- «Άλμα» στη Ν.Κορέα λόγω AI

banks

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

banks

Μικτά πρόσημα και συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

banks

Χριστουγεννιάτικο κερδοφόρο «σβήσιμο» στις ευρωαγορές

banks