14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Στασιμότητα ενόψει Fed- «Άλμα» στη Ν.Κορέα λόγω AI

Ασιατικές αγορές: Στασιμότητα ενόψει Fed- «Άλμα» στη Ν.Κορέα λόγω AI

Σε επιφυλακτικό κλίμα έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Τετάρτης (20/3) στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι περιφερειακές αγορές ενθουσιάστηκαν από την ιστορική απόφαση της Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια. Ωστόσο, οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές την Τετάρτη, περιορίζοντας τους όγκους συναλλαγών στην Ασία.

Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 151,51 γεν, που αποτελεί νέο υψηλό τεσσάρων μηνών, και πλησίασε στο επίπεδο του 152 που ώθησε τις ιαπωνικές αρχές να παρέμβουν για να ανακόψουν τη διολίσθηση του νομίσματος στα τέλη του 2022.

Ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας κατέγραψε την καλύτερη επίδοση σήμερα, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από το «άλμα» 5,6% της Samsung Electronics (η καλύτερη συνεδρίασή της από το Σεπτέμβριο του 2023). Ο όμιλος ηλεκτρονικών ειδών ενισχύθηκε λόγω της είδησης ότι η Nvidia σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τα τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) της Samsung στους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης.

Στον αντίποδα, η SK Hynix, η οποία κατασκευάζει προς το παρόν τα πιο προηγμένα τσιπ HBM, υποχώρησε σχεδόν 3% λόγω της προοπτικής μεγαλύτερου ανταγωνισμού από τη Samsung.

Εκτός από τον KOSPI, οι υπόλοιποι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία κινήθηκαν σε «ρηχά νερά», με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής ενόψει της Fed. Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού διατηρήθηκε στο 3,45% και το πενταετές LPR παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,95%.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,10% στις 7.695,80 μονάδες, μια μέρα αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,35% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στη Νότια Κορέα, ο KOSPI κατέγραψε «άλμα» 1,28% στις 2.690,14 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 0,55% στις 3.079,69 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται ανοδικά κατά 0,21% στις 9.717,37 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,28% στις 16.578 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #Kospi #τεχνητή_νοημοσύνη #Νότια_Κορέα

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

banks

«Κοκκίνισαν» οι Ασιατικές Αγορές εν αναμονή της Fed

banks

Ράλι στις ευρωαγορές μετά το σήμα της Fed

banks

Ευρωαγορές: Η διάσωση της Credit Suisse αντιστάθμισε την αύξηση επιτοκίων

banks

Ανέκαμψε η Wall Street- Απομακρύνεται από το 5% το 10ετές

banks

Τέταρτη σερί άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks