31.7 C
Athens
June 17, 2024
Image default
MARKETS

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια- Το βλέμμα στα νέα στοιχεία

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια- Το βλέμμα στα νέα στοιχεία

Κέρδη σημειώνουν τη Δευτέρα (27/5) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους από τις απώλειες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Στάση αναμονής διατηρούν οι επενδυτές εν όψει των επερχόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια στις ΗΠΑ, αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν ώθηση από το ισχυρό κλείσιμο στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές βοήθησαν τον δείκτη Nasdaq Composite να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό.

Παράλληλα, τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι τα κινεζικά βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν με σταθερό ρυθμό τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σηματοδοτώντας σταθερή βελτίωση σε έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους της χώρας. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου.

Ωστόσο, η συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τα κέρδη στις κινεζικές αγορές. Αν και η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε μια σειρά από υποστηρικτικά για την οικονομία μέτρα, ιδιαίτερα για την αγορά κατοικίας, οι αναλυτές αμφισβήτησαν πώς θα υλοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν αυτά τα μέτρα.

Τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή από την Ιαπωνία αναμένονται επίσης αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα δεδομένα του δείκτη τιμών PCE -ο προτιμώμενος για τη μέτρηση του πληθωρισμού από την Federal Reserve- θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή και αναμένεται να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια στις ΗΠΑ. Οι φθίνουσες προσδοκίες για τις μειώσεις των επιτοκίων αποτέλεσε «βαρίδι» για τις ασιατικές μετοχές την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders αποτίμησαν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα για μείωση τον Σεπτέμβριο.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,57% στις 38.836 μονάδες και ο ASX 200 στην Αυστραλία κινείται υψηλότερα κατά 0,79% στις 7.788,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κερδίζει 0,57% στις 3.106,33 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται ανοδικά κατά 0,07% στις 9.430,76 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,66% στις 18.731 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει «άλμα» 1,3% στις 2.722,58 μονάδες, με ώθηση από την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών.

#ασιατικές_αγορές #Κίνα #πληθωρισμός #επιτόκια

Related posts

Δεύτερη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Βαριές απώλειες στην Ασία μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

banks

Κέρδη για τη Wall Street μετά την «παύση» της Τετάρτης

banks

Τρίτη σερί άνοδος στη Wall Street-Οι traders περιμένουν μειώσεις επιτοκίων

banks

Επέστρεψαν οι αγοραστές στις ευρωαγορές

banks

Τεχνολογικό ράλι στις ευρωαγορές- Αποθαρρυντικά λειτούργησε η ΕΚΤ

banks